REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 24 d. 16:47

Miesto bibliotekoje įvyko poezijos ir muzikos popietė „Poezija ir pavasaris bibliotekoje“

Šiauliai

Miesto bibliotekaŠaltinis: Etaplius.LT


302283

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Aido“ filiale (Aido g. 27) gegužės 23 dieną vyko poezijos ir muzikos popietė „Poezija ir pavasaris bibliotekoje“.

Tai – baigiamasis bibliotekos organizuoto eilėraščių konkurso „Pavasario daina“ finansuoto Šiaulių miesto savivaldybės, renginys.

Jo metu buvo skelbiami laureatai ir įteiktos padėkos visiems dalyviams, savo eilėraščius siuntusiems konkursui. Eilėraščių konkurse laureatų buvo net 11: pirma – trečia vietos skirtos dalyviams pagal amžiaus grupes. Dalyviai buvo skirstomi į moksleivių, studentų ir suaugusiųjų grupes. Taip pat atskiras prizas buvo įteiktas dalyvei, kurios eilėraštis sulaukė itin daug patiktukų bibliotekos Facebook paskyroje, dar vienas prizas buvo įsteigtas Šiaulių literatų klubo „Verdenė“. Jį įteikė klubo narė, pabrėždama, kad svarbu yra ne apdovanojimai, laimėjimai, o aukštas kūrybos lygis, kūrybos profesionalumas.

Renginį muzika pagyvino Šiaulių rajono Ginkūnų kultūros centro populiariosios muzikos atlikėjos Vida ir Elvyra.

Laureatai renginio metu sulaukė ir staigmenos – jų eilėraščius iliustravo Šiaulių mokytojų pensininkų klubo „Šviesa“ narės. Piešiniai, piešti akriliniais dažais ir eilėraščiai buvo sumaketuoti ir iš jų paruošta paroda. Ši paroda šiuo metu eksponuojama bibliotekoje Aido g. 27, II-ame aukšte. Taip pat laureatams buvo įteikti mažesnio formato eilėraščių su iliustracija spalvoti atvirukai. Įteikus apdovanojimus bei padėkas, visi dalyviai dalijosi savo kūryba, skaitė eilėraščius, o vėliau, prie puodelio arbatos, dalijosi kūrybinėmis idėjomis bei susipažino vieni su kitais.


Foto galerija:

5.jpg
6.jpg
4.jpg
1.jpg
2.jpg



REDAKCIJA REKOMENDUOJA