PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 21 d. 14:59

Miestiečiai – už futbolo aikštę Pievų gatvėje

Kazlų Rūda

Pixabay.com nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kazlų Rūdos savivaldybė


301893

Dauguma Kazlų Rūdos gyventojų pritaria futbolo aikštės perkėlimui į Pievų gatvę, prekybos bei laisvalaikio erdvių vystymui dabartinės aikštės vietoje ir sporto bei gyvenamosios paskirties kvartalo vystymui Pievų g. Tai rodo savivaldybės atlikta gyventojų apklausa.

Apklausos rezultatų skaičiavimo komisija gegužės 20 d. vykusiame posėdyje užfiksavo, kad apklausoje už futbolo aikštės perkėlimą į Pievų g. (apklausos lape nurodyta kaip variantas A) balsavo 67,4 proc. dalyvavusių apklausoje (1091). Už futbolo aikštės palikimą esamoje vietoje pasisakė 29 proc. apklausos dalyvių (470 gyventojai).

Apklausos rezultatų skaičiavimo komisija iš viso gavo 1619 apklausos lapų, 58 iš jų buvo sugadinti. Iš viso gyventojams buvo išsiuntinėti 4704 apklausos lapai su vokais nemokamam atgaliniam atsakymų siuntimui.

Pasibaigus apklausai, jos rezultatus tvirtins taryba. Taryboje priėmus sprendimą iš valstybės bus perimamas esamo stadiono žemės sklypas. Jį paruošus pardavimui, bus nustatyti saugikliai, jog aukcione būtų varžomasi bent nuo 800 tūkst. eurų. Jei bent už tokią sumą neatsiras pirkėjo, šis planas sustos. Pardavimo atveju dokumentų parengimas (būsimo stadiono projektas), detaliojo plano keitimas, turto pardavimas vyks iki 2025 m. pabaigos. Įvykus turto pardavimui bent už 800 tūkst. eurų, nauja futbolo aikštė (apšvietimas, dirbtinė danga, aptvėrimas, parkavimas, laikinieji statiniai) būtų statoma 2026 m..

Parduodant esamos futbolo aikštės žemės sklypą numatoma kelti reikalavimą 80 arų sklypo panaudoti prekybai, 25 arai – laisvalaikio zonai (galimybė važinėti riedlentėmis, riedučiais, įrengti treniruoklius ir pan.).