PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Gegužės 28 d. 21:27

Mieste duris atvers pirmoji privati pagrindinė mokykla Šiaulių regione

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių televizija


302690

Nuo rugsėjo mėnesio Šiaulių miesto širdyje duris atvers Baltijos licėjus – pirmoji privati pagrindinė mokykla Šiaulių regione.

Nors prie Didždvario parko įsikūręs Baltijos licėjus savo veiklą pradės rugsėjo mėnesį, būsimų šios įstaigos ugdytinių tėvai jau turėjo galimybę apžiūrėti patalpas, kuriose įkurta švietimo įstaiga, taip pat pabendrauti su įstaigos įkūrėjomis.

Baltijos licėjaus įkūrėjos Dianos Tamutienės teigimu, įkurti tokią mokyklą paskatino įgyta darbo patirtis ir žinojimas, ko reikia kiekvienos asmenybės augimui, tai – dėmesys kiekvienam vaikui, darbas savo tempu, asmenybės ugdymas, emocinė gerovė, prasmė ir intelektas.

Pasak D. Tamutienės, veiklos šioje švietimo įstaigoje bus dinamiškos, dalykines formalias veiklas pakeis neformalios veiklos, o vaikai prasmingai praleis visą dieną mokykloje.

Nors Baltijos licėjus savo veiklą pradės rugsėjo mėnesį, jau dabar pristatytos patalpos, kuriose bus ugdomi šios įstaigos mokiniai. Pasak vienos iš Baltijos licėjaus įkūrėjų Monikos Valčiukaitės–Vaitkienės, patalpos yra šviesios, jaukios, šiuolaikiškos ir saugios. Mokiniai bus pasitinkami pirmame aukšte, o vėliau saugiai keliaus į antrą aukštą, kuriame įrengtos stiklinės patalpos.

Švietimo įstaigos klasėse mokysis iki 15-os vaikų.

Baltijos licėjaus pristatyme dalyvavę būsimų šios mokymo įstaigos auklėtinių tėvai teigiamai įvertino ne tik erdves, kuriose bus ugdomi vaikai, bet ir neabejoja čia dirbsiančių pedagogų kompetencijomis.

Daugiau apie pirmąją privačią pagrindinę mokyklą Šiaulių regione žiūrėkite Šiaulių televizijos vaizdo reportaže.