REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Gegužės 30 d. 13:19

„Metų ąžuolyne“ išdalintos nominacijos ryškiausiai pasižymėjusiems mokiniams, mokytojams ir komandoms

Varėna

Etaplius.LTŠaltinis: Varėnos rajono savivaldybė


302892

Varėnos kultūros centre gegužės 24 d. vyko tradicinis Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos renginys „Metų ąžuolynas“, kurio metu mokytojams, mokiniams ir komandoms išdalintos nominacijos.

„Šiandien susirinkome prisiminti, kas ryškaus ir svarbaus nutiko mūsų mokykloje ir sudėti viską į vieną vietą. Pasidžiaukime nuveiktais darbais, pasiektais rezultatais ir parodykime mūsų miestelio bendruomenei, kas ryškiausiai išsiskyrė per praėjusius mokslo metus“, – susirinkusią Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos bendruomenę ir svečius pasveikino direktorė Milda Padegimaitė

„Sveikinu visus nominantus, kurių pasiekimai ir kasdienė veikla šiais metais spindėjo ryškiausiai ir todėl buvo pastebėta ir įvertinta. Dėkoju „Ąžuolo“ gimnazijos direktorei ir visai bendruomenei už iniciatyvas, vertybių ir tradicijų puoselėjimą, pilietiškumą ir aktyvumą. Esate tikri ąžuoliečiai – stiprūs, drąsūs ir, svarbiausia, vieningi! Nesustokite, tegul tai bus tas paskatinimas, kuris motyvuos siekti savo tikslų ir svajonių“, – sveikindamas renginio dalyvius kalbėjo Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta.

Susirinkusius pasveikino ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Juozas Baublys. Palinkėjo mokiniams ir toliaus sėkmingai siekti užsibrėžtų tikslų, tobulėti ir augti.

Pretendentus į nominacijas ir apdovanojimą vertino tėvų, pedagogų ir pagalbos specialistų „Metų ąžuolynas“ vertinimo ir atrankos organizavimo komisija.

Mokinių ir tėvų iniciatyva „Metų pedagogo“ nominacija už pedagoginį profesionalumą, visišką atsidavimą savo mokiniams ir matematikai, pagarbą ir dėmesį kiekvienam vaikui šiemet atiteko matematikos mokytojai Birutei Kukuškaitei.

Mokinių nominacijos:

Metų metraštininkas (už videofilmų kūrimą įamžinant gimnazijos jaunųjų šaulių būrio gyvenimą) – Neila Metelica, Ia.

Metų oratorius (už geriausiai pasakytą viešą kalbą projekte ,,Man svarbu ir aš apie tai kalbu“) – Ūla Čiočytė, IVb.

Metų kalba (už geriausią viešą kalbą, pasakytą projekte ,,Man svarbu ir aš kalbu“) – Rusnė Sukackaitė, Ic.

Metų sportininkė (už laimėtas prizines vietas šalies pirmenybėse, moksleivių žaidynėse ir Europos jėgos trikovės čempionės titulą) – Reda Laurinavičiūtė, IIb.

Metų sveikuoliai (už pavyzdingą pamokų lankomumą) – Aistė Gudaitytė, Rusnė Sukackaitė, Karolis Keršys, Aivaras Vinickas.

Metų skaitytoja (už meilę knygai ir skaitymo, kaip įdomios veiklos atradimą ir skatinimą skaityti kitus) – Gintarė Kniežaitė, Ic.

Metų šaulė (už aktyvią šaulišką veiklą, uolų bei iniciatyvų pareigų vykdymą ir asmeninį indėlį į jaunųjų šaulių veiklą) – Barbora Balcevičiūtė, IIa.

Metų olimpiadininkė (už aktyvų dalyvavimą ir pasiekimus rajoninėse olimpiadose (laimėjo 1 pirmą, 3 antras ir 1 trečią vietas) – Barbora Balcevičiūtė, IIa.

Metų atlikėja (už aktyvią muzikinę veiklą, dalyvavimą gimnazijos, rajoniniuose ir respublikiniuose renginiuose ir konkursuose) – Eva Sviderskytė, IVb.

Metų kūrybiškumas (už kūrybingą požiūrį į viešų erdvių ir aplinkų gražinimą, ir „Austėjos galerijos“, kurioje apsigyvena menas, kūrimą) – Austėja Barysaitė, IIc.

Metų iniciatorė (už kūrybingų mokinių telkimą organizuojant gimnazijos renginius ir vadovavimą GMT) – Aleksandra Monkevičiūtė.

Metų geografas (už laimėtą II vietą respublikiniame Česlovo Kudabos konkurse ir sėkmingą dalyvavimą rajoninėje ir šalies geografų olimpiadose) – Reda Alekšiūnaitė.

Metų mokslininkas (už laimėtą I vietą Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurse, II vietą Lietuvos mokinių biologijos olimpiadoje ir specialaus Juliaus Bogomolovo prizo laimėjimą) – Artūras Makselis.

Metų dailininkė (už gyvenimo ir mitologijos ryšio atradimą dailėje ir laimėtą I vietą respublikiniame vaikų meninės kūrybos festivalyje) – Viktorija Lankelytė, Ia.

Mokytojų nominacijos:

Metų mokytojas (už dideles pastangas ugdyti kiekviename mokinyje pagarbą savo gimtajai kalbai) – Laima Skliutienė ir Elena Seliukienė.

Metų pasiekimas (už jaunųjų mokslininkų auginimą ir metų pasiekimus) – Vida Stonienė.

Metų duetas (už dvikalbį kūrybinį projektą ,,Gedimino sapnas“ (lietuvių ir vokiečių kalbomis) – Tatjana Saulevičienė ir Tatjana Žilinskienė.

Metų garantas (už profesionalumą, atsakingą požiūrį į tarpinių patikrinimų ir egzaminų organizavimą, sėkmės garantavimą) – Ričardas Balcevičius.

Metų geografų ugdytojas (už mokinių įtraukimą į geografijos projektines veiklas, dalyko populiarinimą ir mokinių pasiekimus) – Nijolė Vičkačkienė.

Metų tęstinumas (už Tolerancijos centro perėmimą ir veiklų tęstinumo garantavimą) – Virginija Samulevičienė.

Metų altruizmas (už pagalbą mokytojams ir mokiniams organizuojant renginius) – Darius Bachovas.

Komandų nominacijos:

Metų jaunieji verslininkai (mokytojos ir mokinių komandai už praktinio verslumo pavyzdį gimnazijoje ir sėkmingą dalyvavimą regioniniuose bei nacionaliniame verslo idėjų konkursuose) – Monika Kemežienė, Arnas Urbonas, Ugnė Miliauskaitė, Gabrielė Seliukaitė, Deina Jaraminaitė.

Metų skrydis (mokinių ir mokytojų kūrėjų komandai už nacionaliniame mokinių konkurse ,,Praeities stiprybė ateičiai“ filmo „Pilotai“ sukūrimą ir skrydį į I vietą) – Daiva Celencevičienė, Virginija Samulevičienė, Neila Metelica, Arnas Urbonas, Ieva Kačiurinaitė ir Titas Zajančkauskas.

Metų šimtukų lietus (už sėkmingą angų kalbos mokymą ir 100-ukų gausą (12) 2024-aisiais metais) – Jolita Černienė, Vida Juškevičienė, Ramunė Kašėtienė, Kristina Volungevičienė.

Metų grupė (už meilę muzikai, ,,Ąžuolo“ gimnazijos Muzikinei grupei) – Lukas Lunėnas, Vakaris Ramanauskas, Morta Sakalaitė, Paulius Soraka, Ūlė Svirnelytė.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA