PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2022 m. Gruodžio 11 d. 13:54

Mėsą gardinkite kava, desertus – avokadu ar burokėliais

Lietuva

Freepik nuotr.

EtapliusŠaltinis: Savaitraštis „Etaplius“


253454

Vaisiai su žolelėmis, pikantiškas saldumas, mėsa ir kava – skonių kombinacijos, kurios dažnam skamba tarsi iš kitos planetos. Visgi, leidęsi į kulinarinį nuotykį, galite atrasti naujų neįprastų ir skanių derinių, kuriuos kartosite ir, ruošdami įvairiausius patiekalus, pritaikysite dar ne kartą.

Prieššventinis laikotarpis – geriausias metas eksperimentams virtuvėje, o netikėtai atrastus derinius ar receptus galima panaudoti ir ruošiant kalėdinį stalą.

Išradingi gurmanai dairosi įmantresnių ingredientų: sūrių, kumpių, paštetų, žiemiškų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, egzotinių vaisių, papajų, besėklių citrinų ar klementinų su šakelėmis, kurie yra tikrų tikriausias prieššventinio sezono hitas.

Netikėtos produktų kombinacijos lietuvių tikrai negąsdina. O ypač artėjant šventėms – žmonės ieško, kuo nustebinti artimuosius.

Vaisių ar uogų ir jūros gėrybių, žuvies ar mėsos derinimas jau tapo įprastas. Salotos su vaisiais ar uogomis prie mėsos ar žuvies dažnai patiekiamos kaip garnyras, iš vaisių ar uogų gaminami įvairiausi padažai ar marinatai.

Tačiau ar esate vaisių bandę valgyti su aitriąja paprika? Skamba keistokai, tačiau būtent šis prieskonis dažnai derinamas su papajomis, mangais, netgi arbūzais ar ananasais – atskleidžia ypatingą jų skonį. Kalbant apie prieskonius, populiarėja ir rūkyta paprika.

Įdomu dar ir tai, kad rūkyta paprika dažnai naudojama desertų gamyboje. Vienas netikėčiausių derinių tikriausiai būtų rūkytos paprikos milteliai, naudojami padažuose ar kremuose, kuriuose yra pieniško šokolado

7 netikėti deriniai, kuriuos verta išbandyti

Šokoladas ir burokėliai. Burokėliai suteiks šokoladiniam pyragui, biskvitui ar keksiukams daugiau drėgmės ir paryškins šokolado skonį. Įsitikinkite, kad šokoladas dera ne tik su druska ir aitriosiomis paprikomis.

Kava ir mėsa. Kava – ne tik nepamainomas ryto gėrimas, bet ir puikus priedas prie visų mėsos rūšių. Ją galite naudoti, marinuodami mėsą, arba sumaišyti su kitais prieskoniais mėsai įtrinti. Kepant ant grotelių kava karamelizuosis, o mėsa bus labai aromatinga.

Moliūgų sėklų aliejus ir ledai. Sūrūs deriniai su ledais gali skambėti keistai, tačiau šis maloniai nustebins. Riešutinis moliūgų sėklų aliejaus poskonis puikiai dera su kremine ledų konsistencija ir sukuria neįprasto skonio ir malonios tekstūros duetą.

Kola ir vištiena. Jei dairotės naujo marinato vištienai – išbandykite kolą. Ji padarys vištieną ypač minkštą.

Sūris ir vaisiai. Kietųjų sūrių kombinacijos gali būti puikios ne tik su vynuogėmis. Jus maloniai nustebinti gali kriaušių ir pelėsinių sūrių, obuolių ir čederio arba spanguolių ir mocarelos deriniai. Kai kurie gurmanai čederiu netgi paskanina obuolių pyrago tešlą.

Žaliosios citrinos, aitrioji paprika ir vaisiai. Žiupsnelis druskos, truputis maltų aitriųjų paprikų ar šlakelis žaliųjų citrinos sulčių gali visiškai pakeisti papajų ar mangų skonį. Žaliųjų citrinų sultys paryškins vaisių saldumą, o prieskoniai suteiks ypatingą poskonį.

Avokadas ir šokoladas arba kakavos milteliai. Turint omeny neutralų avokadų skonį ir fantastišką kreminę konsistenciją neturėtų stebinti tai, kad jie puikiai dera su šokoladu ar kakavos milteliais. Sumaišę šiuos ingredientus pagaminsite puikų kremą ar net ledus.

Pranešimas spaudai