PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 11 d. 13:19

Merė R. Vitkauskienė padėkojo už Alytaus rajono vardo garsinimą

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


308965

Nors Šimtmečio dainų šventė jau baigėsi, emocijos kolektyvų vadovų veiduose ir širdyse vis dar neslūgsta. Pasikalbėti apie džiaugsmus ir rūpesčius, lydėjusius visos šventės metu, Alytaus rajonui atstovavusių kolektyvų vadovus, tautodailininkes bei visus prisidėjusius pasikvietė rajono vadovai.

Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė nuoširdžiai dėkojo už nepaprastai daug jėgų pareikalavusį triūsą, ruošiantis dainų šventei. „Mes matome tik nugludintą fasadą, tačiau už jo slypi gausybė valandų repeticijų, nuovargis. Tikiu, kad daug dalykų pavyko ne iš pirmo karto, tačiau jūsų kantrybės ir atkaklaus darbo dėka sukūrėte tikrų tikriausią stebuklą. Esu dėkinga jums visiems ir kiekvienam asmeniškai, didžiuojuosi jumis ir vertinu kiekvieno iš jūsų indėlį“, – sakė merė Rasa Vitkauskienė.

Alytaus rajono merė padėkas už dzūkiškų tradicijų puoselėjimą ir Alytaus rajono savivaldybės vardo garsinimą, dalyvaujant šimtmečio Lietuvos dainų šventėje ,,Kad giria žaliuotų“ įteikė: Algirdui Glovickiui, liaudiškos muzikos kapelos „Pivašiūniškiai“ ir vaikų ir jaunimo liaudiškos muzikos kapelos „Griežliukė“ vadovui; Živilei Patinskaitei, liaudiškų šokių kolektyvo „Gojelis“ vadovei; Mildai Stanevičienei, folkloro ansamblio „Žolynai“ vadovei; Danutei Zarauskienei, folkloro ansamblio „Kuparas“ vadovei; Rasai Janeliūnienei, liaudiškų šokių kolektyvo „Narpulis“ vadovei; Rasai Navakauskienei, liaudiškų šokių kolektyvo „Narpulis“ vadovei; Rasai Aleksandravičienei, tautodailininkei, Daugų Vlado Mirono gimnazijos neformaliojo ugdymo mokytojai.

Taip pat merės padėka įteikta Alytaus rajono savivaldybės dainų šventės koordinatorei, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistei Laimutei Zavistauskienei. Padėkota ir prie organizacinių reikalų ženkliai prisidėjusiai Alytaus rajono Kultūros centro direktorės pareigas laikinai einančiai Ramunei Žėkaitei.

Susitikime su mere, vicemeru Aurimu Trunce, administracijos direktoriumi Vytu Arbačiausku bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedre Volungevičiene dalyvavę kolektyvų vadovai dalijosi patirtimi, kaip sekėsi ilgose ir ne visuomet lengvose repeticijose, kaip, padedami lydėjusios Alytaus rajono PSPC slaugytojos Dalės Džervienės, tvarkėsi su užklupusiais dalyvių sveikatos iššūkiais.

„Buvo visko, – pasakojo net 32 šokėjus globojusi „Gojelio“ vadovė Ž. Patinskaitė. – Jei vyresnėliai ramiai išbuvo savaitę Vilniuje, tai mažiesiems ir ašarą reikėjo nuvalyti išsiilgus mamos ar tėčio – buvome tuo, ko vaikams reikėjo – ir vadovais, ir guodėjais.“

Vadovai pasakojo, kad visi sunkumai ir nuovargis nublanko būnant toje vieningoje, tautinius rūbus vilkinčioje, neaprėpiamoje žmonių gausoje.

„Koks nuostabus jausmas sugrįžus pamatyti save ekrane, prisiminimais gyvensime dar ilgai“, – sakė A. Glovickis, pasakojęs, kad visos šventinės eisenos metu, daugiau nei tris kilometrus, nepavargęs groti ir linksminti susirinkusiuosius.

Ne mažesnio populiarumo nei rajono kolektyvai sulaukė ir tautodailininkė Rasa Aleksandravičienė, mokiusi pinti krepšelius. Edukacijoje, nepabūgę net 3 valandų jos trukmės, dalyvavo ir lietuviai, ir užsienio svečiai, kartu nupynę daugiau nei 300 krepšelių.

„Dainų šventė – tai nepakartojamas bendrystės jausmas. Tiek džiaugsmo ir pakylėjimo, kad sunku ir žodžiais nusakyti“, – vieningai teigė kolektyvų vadovai.