PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 31 d. 08:55

Meras susitiko su Vilniaus rajono smulkiojo ir vidutinio verslo bendruomene

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybės inf.


302977

Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič, tęsdamas dialogo su rajono verslo bendruomene ciklą, susitiko su smulkiojo ir vidutinio verslo atstovais.

Meras džiaugėsi, kad verslo subjektų gretos Vilniaus rajone su laiku vis didėja, kas lemia ekonomikos augimą ir kuria naujas galimybes. Jo teigimu, būtina tobulinti savivaldos ir verslo tarpusavio sąveiką.

„Siekiame atviro, konstruktyvaus ir nenutrūkstamo dialogo su verslo bendruomene, kad kryptingai darytume gerą pažangą bendro tikslo link ir kartu kurtume palankias sąlygas verslo plėtrai Vilniaus rajone“, – sakė meras R. Duchnevič ir pažymėjo, kad ryšis su verslininkais bus palaikomas ir ateityje. Be to, numatyta rengti tokio pobūdžio periodinius susitikimus tiek su stambiais, tieks su vidutiniais ir smulkiais verslininkais.

Susitikime taip pat dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės vicemerė dr. Danuta Narbut, vicemeras Algis Vaitkevičius, administracijos direktorius Vladislav Kondratovič, administracijos vyriausiasis patarėjas Gediminas Miškinis, mero komandos ir savivaldybės administracijos atstovai.

Pristatymo metu meras išgrynino Vilniaus rajono savivaldybės viziją ir prioritetus, išskirdamas iš jų palankios aplinkos verslo ir turizmo plėtrai kūrimą. Pabrėžtas savivaldybės noras daugiau investuoti į turizmą, laisvalaikio ir apgyvendinimo paslaugas. Šiuo metu savivaldybė stropiai rūpinasi kultūros sritimi, jos paslaugų kokybės gerinimu bei paveldo išsaugojimu.

Nemažas dėmesys skirtas nacionalinės ir savivaldybės paramos verslui temai. Štai savivaldybė yra įsteigusi Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo fondą, kuriuo teikia finansinę paramą įregistruotiems ir vykdantiems veiklą Vilniaus rajone smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams. Finansinė parama verslininkams ne tik skatina gyventojų verslumą, bet ir didina įmonių konkurencingumą, sudaro palankią aplinką darbo vietoms steigti bei esamoms išsaugoti, naujoms prekėms ir paslaugoms kurti, pažangioms technologijoms diegti.

Susitikimo metu akcentuota ir palanki Vilniaus rajono mokestinė aplinka – čia jau 8 metus iš eilės nekinta verslo liudijimų įkainiai bei lengvatos. Mažiausias fiksuotų pajamų mokestis vienai dienai vykdant veiklą Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje 2024 m. siekia tik 0,25 Eur, o didžiausias mokestis vienai dienai neribojant veiklos teritorijos – 1,87 Eur. Tai leidžia Vilniaus rajono savivaldybei pirmauti tarp kitų šalies savivaldybių pagal įsigytų verslo liudijimų skaičių. Didžiausia dalis verslo liudijimų įsigyjama paslaugų, prekybos bei gamybos srityse.

Aptarta verslo aplinka turgavietėse. Iki rugsėjo planuojama baigti rekonstruoti Rudaminos turgų, kuriame numatomos 238 prekybinės vietos, iš jų 12 paviljonų, kuriuose prekyba vyks nuolat, nepriklausomai nuo turgaus darbo laiko. Šiemet startavusioje po rekonstrukcijos Nemenčinės turgavietėje veikia 13 vietų/paviljonų ir 4 vietos po 2 kv. m. Taip pat paminėtos Maišiagalos ir Paberžės turgavietės.

Kalbėta apie verslo reklamos leidimų išdavimo procesus ir įkainius, pateikta aktuali informacija dėl statybos leidimų ir kitos dokumentacijos.

Susirinkę smulkieji verslininkai turėjo galimybę išdiskutuoti pasitaikančius iššūkius, iš pirmų lūpų išgirsti atsakymus į juos dominusius klausimus, teikti savo siūlymus bei išreikšti savo lūkesčius.

Tai jau nebe pirmas mero Roberto Duchnevičiaus inicijuotas susitikimas su verslo atstovais. Prieš mėnesį meras susitiko su Vilniaus rajone veikiančio stambiojo verslo atstovais bei Lietuvos įmones vienijančių asociacijų vadovais, o rudenį planuojamas susitikimas su Vilniaus rajono ūkininkais.