PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 29 d. 10:36

Meras susitiko su Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų vadovais

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybės inf.


302745

Siekiant aptarti švietimo padėtį Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigose, meras Robert Duchnevič gegužės 27 d. Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos Sektorinio praktinio mokymo centre Bukiškyje susitiko su mokyklų ir gimnazijų vadovais.

„Svarbu, kad mokykla būtų ne tiesiog pastatas, bet vieta, kur atpažįstami mokinių talentai, ambicijos, kur jie nukreipiami teisinga gyvenimo linkme. (...) Nesvarbu iš kokių gyvenimo aplinkybių ateina vaikas – visi jie privalo turėti vienodas galimybes“, – kalbėjo meras.

R. Duchnevič palietė psichikos sveikatos gerinimo būtinybę, teigiamą darbo kultūrą ir pagalbą vienas kitam, taip pat pabrėžė tautinio identiteto išsaugojimo svarbą bei pilietiškumo puoselėjimą: „Nors ir esame skirtingų tautybių atstovai – visi esame Lietuvos gyventojai“.

Europos geografinis centras – neformalaus švietimo centras

Savivaldybės administracijos direktorius V. Kondratovič švietimiečių auditorijai pristatė ambicingą Vilniaus rajono idėją – Europos geografinio centro projektą, kurį įgyvendinus, Centras teiktų neformalias švietimo paslaugas ir taip prisidėtų prie turizmo plėtros bei Vilniaus rajono ir kitų savivaldybių švietėjiškos veiklos.

Projekte dalyvauja 7 savivaldybės, iš kurių kiekviena orientuojasi į savo sritį – Vilniaus rajono savivaldybė dirbs tiksliųjų mokslų srityje.

Į Centro veiklas įeitų Struvės geodezinio lanko populiarinimas, pažintiniai takai ir instaliacijos, žemės matavimų istorijos ekspozicija. Centras teiktų orientavimosi gamtoje, kartografijos, geodezijos, miestų planavimo, programavimo pagrindų dirbtuves ir kitas švietimo bei turizmo paslaugas.