PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 23 d. 16:12

„Menų Feste“ – nuo scenos naujokų iki žinomų šalies atlikėjų

Tauragė

Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


310901

Paskutinį liepos savaitgalį – 25–27 dienomis – Tauragė kviečia į jau tradicija tapusį menų ir muzikos festivalį „Menų Festas“. Lankytojai galės nemokamai mėgautis alternatyvios muzikos atlikėjų pasirodymais, tarp kurių – ir nauji, ir visiems puikiai pažįstami vardai. Festivalio metu bus galima susipažinti ir su kitomis meno formomis.

Jau 7-ąjį kartą Tauragės pilies kiemelyje vykstantis „Menų Festas“ šiemet pasiūlys dar daugiau lankytojų pamėgtos muzikos, naujų atlikėjų pasirodymų ir dar kokybiškesnes menines patirtis.

„Praėjusiais metais nusprendėme paeksperimentuoti ir į festivalio programą įtraukėme elektroninės muzikos sceną. Tai sulaukė pasisekimo, todėl šiemet šio žanro pasiūlysime dar daugiau – turėsime net du elektroninės muzikos vakarus. Be to, šiemet siekėme kilstelėti ir parodų kokybę – ieškojome sprendimų ir daugiau darbo įdėjome į parodų konstrukcijas, kad sukurtumėme geresnę lankytojų patirtį“, – pasakojo festivalio organizatorius Tadas Kaminskas.

Nuo pokalbių iki parodų

Pasak organizatorių, nors festivalį daugiausiai pamėgęs jaunimas, sau įdomią veiklą rasti gali kiekvienas.

Pirmąją festivalio dieną Tauragės pilies bokšto fotografijos galerijoje bus atidarytos fotografų Gretos Jonelytės ir Laimono Šiaudvyčio darbų parodos. Nuo ketvirtadienio lankytojai galės aplankyti ir meninę instaliaciją „Perspektyvos“ (Eglės Jasaitytės, Ievos Jaruševičiūtės, Simonos Matelytės, Gabijos Ščerbavičiūtės darbai). Mėgstantys atvirus ir gyvus pasikalbėjimus atidarymo dieną kviečiami į pokalbius po atviru dangumi, kur LRT Opus radijo laidų vedėjas, melomanas Rimvydas Černiauskas kalbins du alternatyvios muzikos atstovus – atlikėją ir dainų rašytoją Regimantą Visockį ir grupės „McLoud“ vokalistą Luką Malinauską – apie jų kasdienybę bei netikėčiausius įvykius iš koncertinių turų.

Poezijos mėgėjų lauks ir tradicija tapusios performatyvios poezijos varžybos „Slemas su ragais“, kuriose jie galės ne tik būti žiūrovais, bet ir patys išbandyti savo jėgas kaip dalyviai.

Muzikinėje dalyje – ir nauji, ir populiarūs vardai

Ne vienam jaunam atlikėjui „Menų Festas“ tampa savotišku tramplinu būti pastebėtu. Tad renginio organizatoriai džiaugiasi, kad šiemet festivalis sulaukė ypatingo muzikos atlikėjų, norinčių pasirodyti ant renginio scenos, dėmesio.

„Kasmet siekiame, kad festivalis taptų ta erdve ir ta vieta, kurioje jaunos grupės ir atlikėjai turi galimybę gyvai pasirodyti, burti klausytojų ratą ir užmegzti vertingus ryšius. Turime gerųjų pavyzdžių, kai mūsų scena tapo atspirties tašku: čia pasirodžiusius jaunus atlikėjus gerai žinomos grupės pakvietė prisijungti ir pasirodyti pristatymo koncertuose“, – pasakojo T. Kaminskas.

Muzikinė programa vyks du vakarus – liepos 26–27 dienomis. Tauragės pilies kiemelyje pasirodys Free Finga, Punktὸ, diso.kognityvas, McLoud ir daugelis kitų atlikėjų. Abu vakarus, iškart po vidurnakčio, festivalio lankytojai kviečiami persikelti į vietinių pamėgtą „Liberty Beach“, kur iki paryčių vyks dūzgės. Čia gros festivalyje ne pirmą kartą pasirodantys tauragiškiai ir kiti išpopuliarėję muzikinės scenos vardai – Ugne Sync, Zakmina, Clicklounge ir kt.