REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 14 d. 11:12

Meno mokyklos baigimo pažymėjimų įteikimo šventė – širdimi jaučiamas triumfas ir nauja pradžia

Kalvarija

Kalvarijos meno mokyklos nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kalvarijos meno mokykla


304775

Šventė prasidėjo fone girdima M. K. Čiurlionio muzika ir mokytojos Ugnės iškilmingu pasisveikinimu. Netrukus šventinė kalba peraugo į garsus, pilnus džiaugsmo ir išdidumo.

Absolventus mokyklos baigimo proga pasveikino Kalvarijos savivaldybės meras Nerijus Šidlauskas. Išgirdome ir pamatėme mokyklos direktorės Jurgitos Šėvelienės, dalykų mokytojų paruoštus virtualius sveikinimus baigiantiems mokyklą mokiniams, sėkmės linkėjo Mokinių tarybos pirmininkė Sigutė Sadauskaitė. Jų kalba kupina padėkų ir nuoširdaus atvirumo suvirpino auditorijos širdis. Mokytojai prisiminė pirmąją dieną, kai mokiniai dar nedrąsiai žengė į meno pasaulį, ir dabar, stebėdami juos, jaučiasi išdidūs, matydami, kaip jie išaugo brandžiomis asmenybėmis, linkėjo visko, ko geriausio. Absolventų atstovas Dominykas perskaitė padėkos žodžius mokytojams, o muzikos skyriaus absolventai – Vakarė, Beata ir Aisvydas, kartu su savo mokytoja Sigute salės skliautus užpildė muzikos garsais.

Po sveikinimų, vienas po kito absolventai buvo pakviečiami atsiimti savo pažymėjimus. Jų veiduose – šviesa, primenanti pirmąją išmoktą natą, pirmąjį piešinį ar pirmąjį šokį. Kiekvienas žingsnis tapęs pasiekimų simboliu, kurio vertė negali būti išreikšta vien žodžiais.

Tėvai, mokytojai ir draugai, susirinkę stebėti šią ceremoniją, dalinosi susijaudinusiais žvilgsniais, šypsenomis bei ašaromis. Kiekvienas jų žino, kokį didelį darbą įdėjo šie jauni žmonės. Ašarų niekas neslepia – jos yra liudijimas apie meilę, pasididžiavimą ir neišdildomą ryšį.

Po ceremonijos, absolventai drauge su mokytojais nusifotografavo gamtos fone. Užliejo šiltų žodžių, linkėjimų ir apkabinimų jūra. Tai ne tik šventė, bet ir bendruomenės širdies plakimas, kuris skambėjo kartu su juoko ir džiaugsmo akordais.

Kai šventė artėjo prie pabaigos, kiekvienas absolventas paleido į dangų balioną, kartu su savo svajone, kurią jie nešios su savimi, kur bebūtų. Tai tarsi meno mokyklos dvasia, kuri keliaus su jais, suteikdama jiems drąsos ir įkvėpimo kurti, tyrinėti ir niekada nepasiduoti.

Šiandien meno mokykla išleido ne tik baigiančiuosius - 36-ąjį kartą ji išleido jaunus žmones, kurie, nepaisant sunkumų ir iššūkių, visada ras būdą išreikšti savo sielą per meną. Tai akimirka, kuri amžinai liks jų širdyse, primindama, kad menas – tai daugiau nei darbas ar pomėgis, tai – gyvenimo kelias, kupinas spalvų, garsų ir jausmų.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA