PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 27 d. 08:42

Meno mokykloje atidaryta piešinių paroda „Laisvas Chersonas“

Jonava

M. Perecko nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


302450

Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykloje atidaryta rajoninio mokinių piešinių konkurso „Laisvas Chersonas“ paroda, skirta Chersono išlaisvinimui. Konkursui pristatyta net 70 piešinių iš Jonavos rajono ir miesto mokyklų, iš jų išrinkti 25 kūriniai, kurie tapo laureatais ir nominantais.

Parodos atidarymo svečius sutiko styginių instrumentų orkestras (vadovė D. Rimkutė). Mokyklos direktorė Rita Trimonienė dėkojo šios idėjos iniciatorėms vicemerei Birutei Gailienei, Ukrainos savanorei Mildai Goštautaitei bei konkursą organizavusiai mokytojai Jolitai Jasinskei.

Sveikinimo žodį tarė vicemerė Birutė Gailienė ir pirmų vietų laimėtojams įteikė specialias mero padėkas bei dovanėles.

„Kiek daug suvokimo, tvirtos laikysenos, atjautos ir vilties yra mūsų vaikų ir jaunimo širdyse. Ir, žinoma, kūrybiškumo, kuris pasaulį, nori jis to ar nenori, verčia suktis vis tiesesne gėrio ir tiesos ašimi, – sako B. Gailienė. - Tikiu, kad šie piešiniai taps vilties deklaracija kiekvienam, juos gavusiam – kariams, vaikams priedangose, sužeistiesiems, gelbėtojams".

Birželio mėnesį, prieš Ukrainos konstitucijos dieną, Jonavos vaikų piešiniai bus vežami į Chersoną, jie bus eksponuojami humanitariniuose centruose, slėptuvėse nuo bombų, ligoninėse, taip morališkai palaikydami vietos gyventojus.