PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 3 d. 08:43

Mėlynoji vėliava skirta trims Kuršių nerijos nacionalinio parko paplūdimiams

Neringa

Etaplius.ltŠaltinis: Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos inf.


299920

Tarptautinės Mėlynosios vėliavos apdovanojimu 2024 m. vasaros sezonui įvertinti 7 Lietuvos paplūdimiai. Trys iš jų yra Kuršių nerijos nacionaliniame parke. Mėlynąja vėliava įvertinti Nidos ir Juodkrantės centriniai paplūdimiai bei Preilos paplūdimys. Taip pat Mėlynąja vėliava įvertinti ir Palangos m. savivaldybės Birutės parko paplūdimys bei Vilniaus m. savivaldybės Balsio ežero, Valakampių I-as ir Žirmūnų paplūdimiai.

Mėlynoji vėliava – pasaulyje žinomas ir pripažįstamas ekologinis ženklas. Tai reiškia, kad paplūdimys atitinka griežtus aplinkosaugos, švietimo, saugumo ir paslaugų kriterijus. Mėlynosios vėliavos sertifikatas suteikiamas vienam sezonui. Jei paplūdimių būklė, atlikus patikrinimą, nebeatitinka privalomųjų kriterijų, Mėlynoji vėliava privalo būti nuleidžiama.

Mėlynosios vėliavos programą Lietuvoje koordinuoja visuomeninė organizacija „Lietuvos žaliųjų judėjimas”. Jis teikia Nacionalinės Mėlynosios vėliavos tarybos patvirtintus kandidatus Tarptautinės Mėlynosios vėliavos tarybos vertinimui. Ši taryba priima galutinį sprendimą dėl to, kam bus skirtas įvertinimas.