PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 24 d. 21:35

Medžio drožėjas Rolandas Fresdorfas pristatė savo kūrybinių darbų parodą

Šiauliai

Bibliotekos nuotr.

Miesto bibliotekaŠaltinis: Etaplius.LT


301883

Gegužės 17 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (Aido g. 27) vyko tauragiškio medžio drožėjo Rolando Fresdorfo kūrybinių darbų parodos „Prakalbinti medį“ pristatymas.

Rolandas Fresdorfas dar būdamas vaikas jau laikė peiliuką ir bandė drožti. Pirmasis jo mokytojas ir įkvėpėjas – tėtis Vincas Fresdorfas. Medį drožinėti pradėjo nuo mažų darbelių, vėliau įgūdžiai išsaugo – išaugo ir darbų formos. Rolando kūriniai gimsta mintyse, be eskizų. Kūryboje naudoja savitą techniką, drožiniai kuriami, bet ne kopijuojami. Ši veikla kūrėjui yra sielos atgaiva.

Kadangi vaikystė ir jaunystė prabėgo Šiauliuose, tai sentimentai šiam miestui išliko. Savo darbų parodą Šiauliuose autorius eksponuoja pirmą kartą. Parodos pristatymo metu R. Fresdorfas pasakojo apie savo kūrybą, apie pradžią, apie pirmuosius bandymus prakalbinti medį. Pasak autoriaus, pirmiausia kūriniai gimsta mintyse be jokių eskizų. Pradėjus drožti, viskas atsispindi medyje. Per visą kūrybos laikotarpį jau išdrožta daugybė darbų. Parodoje eksponuojami net 47 darbai. Drožinėjimas autoriui yra ramybė ir pilnatvė. Rolando pomėgį ir kūrybą labai palaiko ir netgi kai kuriems darbams įkvepia žmona Tyronė.

Renginio metu kūrybos džiaugsmą dovanojo talentingi, entuziastingi jaunieji Šiaulių Dainų muzikos mokyklos mokiniai: smuikininkės Meda, Dovilė, Haidė ir mokytoja Alma Balčiūnaitė, bei akordeonistų ansamblis: Adelija, Justė, Smiltė, Monika, Kipras (mokytojas Linas Onaitis). Parodos autorius visiems dalyviams padovanojo po angeliuką, o bibliotekai dovanojo išdrožtą knygą.

Paroda bibliotekoje veiks iki birželio 27 d.


Foto galerija:

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
5.jpg
8.jpg