PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 14 d. 10:06

Medininkuose sulaikyta tualetiniu popieriumi slėpta visureigių kontrabanda

Vilnius

Lietuvos muitinės nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS.LT


313989

Muitininkai praėjusį savaitgalį Medininkų kelio poste sulaikė vilkiką, kuriuo Uzbekijos pilietis bandė išvežti tris visureigius, vairuotojui pareikšti įtarimai kontrabanda.

Kaip trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, rugpjūčio 10-ąją, apie 7 val. ryto, į Medininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Man“ atvažiavęs uzbekas deklaravo gabenantis 720 kilogramų tualetinio popieriaus krovinį.

Rentgeno kontrolės sistema mašiną patikrinę muitinės pareigūnai nustatė, kad puspriekabėje gali būti slepiama kontrabanda.

Detaliai patikrinus puspriekabę, kurios gale buvo sukrautos dėžės su tualetiniu popieriumi, o šonus dengė medžio drožlių plokštės, aptikti trys visureigiai „Toyota Land Cruiser“.

Anot muitinės kriminalistų, vairuotojas buvo labai nustebęs tokiu radiniu ir pareigūnams tvirtino nieko apie jį nežinojęs.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos. 87 tūkst. eurų suma įvertinti visureigiai ir vilkikas sulaikyti.

Vairuotojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Po apklausos jam buvo skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.