PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 31 d. 18:38

Medininkų tragedijos minėjimo dieną – E. Švenčionienės išstojimas: žudikai buvo iš savo rato

Lietuva

Erika Švenčionienė. ELTA / Modestas Patašius

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


312214

Medininkų žudynių metininių dieną Kremliaus režimą palaikanti Erika Švenčionienė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pareiškė, kad prieš 33-ejus metus šios tragedijos iniciatoriai buvo iš savų rato.

„Medininkų tragedija, tamsioji Lietuvos spec. tarnybų veiklos pasekmė. Daug faktų bylojo apie tai, kad žudikai buvo iš savų tarpo. Tiesa paslėpta, liudininkai nutyla“, – socialiniame tinkle trečiadienį rašė E. Švenčionienė.

Kaip pažymi portalas „Delfi“, ši E. Švenčionienės frazė, paneigianti SSRS padarytus nusikaltimus prieš Lietuvos valstybę, gali užtraukti jai baudžiamąją atsakomybę, kaip antai jos bendražygiui Algirdui Paleckiui.

Pastarasis prieš daugiau nei dešimtmetį buvo nuteistas, kuomet viešai pareiškė, kad kruvinąją 1991 metų sausio 13-osios naktį prie Vilniaus televizijos bokšto „savi šaudė į savus“.

ELTA primena, kad šią savaitę E. Švenčionienė jau turėjo akistatą su teisėsauga. Kauno apylinkės teismas jai skyrė 700 eurų baudą už bolševikų vado Vladimiro Lenino atvaizdo paskelbimą socialiniame tinkle „Facebook“.

Teismas konstatavo, kad moteris tokiu savo žingsniu propagavo komunistines idėjas ir veikė prieš Lietuvos puoselėjamas vertybes.