PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Gegužės 31 d. 13:54

Medininkų pilies teritorijoje moksleiviai varžėsi etnosporto rungtyse

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybės inf.


303033

Gegužės 30-ąją Medininkų pilies teritorijoje jau trečią kartą organizuotos „Etnožaidynės“, kurios kvietė moksleivius išbandyti įvairius etnosporto žaidimus: lietuvišką ritinį, lietuviškas ristynes, kylą, lazdos traukynes bei išstūmimą iš rato.

Palaikyti moksleivių atvykęs Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič, kuris taip pat yra Etnožaidynių globėju, džiaugėsi, kad Lietuvoje yra puoselėjamas ir išsaugomas nematerialusis kultūrinis paveldas, kuris atskleidžia išskirtines vertes.

„Kasmet organizuojamos etnožaidynės yra puiki proga jaunosioms kartoms kurti glaudesnį ryšį su paveldu ir tautos kultūros vertybėmis. Tai mūsų šalies istorijos dalis, kuria mes gerbiame ir saugome nuo užmaršties“, – sako meras R. Duchnevič.

Etnosportas – tai seni tradiciniai lietuviški žaidimai. Lietuvoje išsaugotos 6 etnosporto šakos: ristynės, lazdos traukynės, išstūmimas iš rato, muštukas, kyla, lietuviškas ritinys, kuris dar vadinamas ripka.

Renginio organizatorius yra Lietuvos etnosporto komitetas (LEK). Pagrindinis tikslas yra populiarinti etnosportą bei skatinti moksleivių patriotiškumą. Nuo 2023 metų etnosportas yra įtrauktas į atnaujintą švietimo programą.

Renginio uždarymo ceremoniją vainikavo koncertas ir muzikos grupės „Sankaba“ pasirodymas. Visi lankytojai taip pat galėjo išbandyti etnopramogų zoną su įdomiais užsiėmimas.


Foto galerija: