PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 21 d. 16:15

Mažieji stovyklautojai viešėjo pas Kaišiadorių rajono ugniagesius

Kaišiadorys

Etaplius.LTŠaltinis: Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba


314896

Kaišiadorių rajono savivaldybės viešoji biblioteka nuolat organizuoja vaikų stovyklas, kurių metu stovyklautojai įgyja naudingų žinių. Vieną šios besibaigiančios vasaros popietę stovyklautojai apsilankė Kaišiadorių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Šis susitikimas ne tik suteikė vaikams daug įspūdžių, bet ir praplėtė jų žinias apie gaisrinę saugą bei kasdienį ugniagesių darbą.

Ugniagesiai gelbėtojai vaikams parodė gelbėjimo įrangą, naudojamą gaisrų gesinimui ir žmonių gelbėjimui. Daug įspūdžių vaikams suteikė galimybė pasimatuoti apsauginius ugniagesio gelbėtojo drabužius ir pasijusti tikrais ugniagesiais. Su jais vaikai ne tik jautėsi kaip tikri gelbėtojai, bet ir geriau suprato, kokia svarbi yra ši profesija.

Be įrangos demonstravimo, stovyklautojams buvo organizuotos įvairios rungtys, kurių metu jie galėjo išmėginti savo jėgas ir įgyti naudingos patirties. Šios veiklos jiems padėjo suprasti, kaip svarbu yra geras fizinis pasirengimas ir greita reakcija, kai reikia atlikti gelbėjimo darbus.

Susitikimo metu vaikams buvo primintos pagrindinės taisyklės, kaip elgtis kilus gaisrui. Taip pat buvo akcentuota elektrinių paspirtukų įkrovimo ir naudojimo sauga. Ugniagesiai pabrėžė, kad būtina naudoti tik originalius įkroviklius, įkrauti paspirtukus sausoje ir gerai vėdinamoje vietoje, o įkrovimo metu nepalikti jų be priežiūros, nekrauti jų naktį.

Šis apsilankymas Kaišiadorių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje ne tik suteikė vaikams žinių apie gaisrinę saugą, bet ir padėjo jiems įsisąmoninti, kaip svarbu laikytis saugos taisyklių kasdienėje veikloje.