PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 31 d. 13:50

Mažeikių rajono savivaldybės atstovai domėjosi Marijampolės kultūriniu gyvenimu

Mažeikiai

Mažeikių rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Mažeikių rajono savivaldybė


312155

Vakar, liepos 30 d., Mažeikių rajono savivaldybės atstovai ir kultūros įstaigų vadovai lankėsi Marijampolės rajono savivaldybėje. Vizito tikslas – pasidalyti gerąja patirtimi, bendradarbiauti kultūros srityje.

Mažeikių rajono delegaciją: Savivaldybės vicemerą Eimantą Salatką, Savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir paveldosaugos skyriaus vyriausiąją specialistę, laikinai vykdančią skyriaus vedėjo funkcijas, Rūtą Končiutę-Mačiulienę, kitus skyriaus specialistus, Mažeikių kultūros centro direktorių Remigijų Jokubauską, Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos direktorę Aliną Bernotienę ir muziejaus direktorių Vaidotą Balzerį, priėmė Marijampolės savivaldybės vicemerai Agnė Pavelčikienė ir Artūras Visockis, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus komanda bei Marijampolės kultūros centro direktorė Aistė Bakaitė-Stanaitienė.

Domėtasi, kaip Marijampolė organizuoja kultūrinį gyvenimą, kokios yra Marijampolės savivaldybės prioritetinės sritys, kam skiriama daugiausia dėmesio, su kokiais iššūkiais susiduriama. Pristatyta situacija kultūros srityje, Dramos teatro atnaujinimas, būsimos spektaklių premjeros ir kelias profesionalaus teatro link. Kalbėta apie Kultūros centro veiklą, dalyvavimą projektuose, skiriamą finansavimą, Marijampolę garsinančius renginius ir visų kultūros įstaigų įnašą ir norą, kad kultūrinis gyvenimas būtų turtingas.

Po susitikimo mažeikiškiai apžiūrėjo, kaip atnaujinamas Dramos teatras, lankėsi Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje, multicentre, atnaujintame Tauro apygardos partizanų ir tremties muziejuje, Bulotų namuose.