PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 24 d. 14:45

Maskvoje per bombos automobilyje sprogimą sužeisti du žmonės

Pasaulis

Rusija / Pixabay

BNSŠaltinis: BNS


311094

Maskvoje per bombos automobilyje sprogimą trečiadienį buvo sužeisti du žmonės ir kai kuriuose pranešimuose sakoma, kad tai vienas rusų kariškis bei jo žmona.

Pasak pareigūnų, automobilyje gyvenamųjų namų kieme sostinės šiaurėje sprogo nenustatytas sprogmuo.

„Sužeisti du žmonės. Nukentėjusiuosius greitosios pagalbos automobilis nuvežė į medicinos įstaigą“, – platformoje „Telegram“ pranešė Vidaus reikalų ministerijos atstovė Irina Volk. Daugiau detalių ji nepateikė.

Valstybinė naujienų agentūra TASS ir kelios kitos žiniasklaidos priemonės, remdamosi šaltiniais teisėsaugos institucijose, iš pradžių skelbė, kad buvo sužeisti rusų kariškis Andrejus Torgašovas, dalyvavęs kare Ukrainoje, ir jo žmona.

Tačiau po kelių valandų šia versija suabejota, nes kelios valstybinės žiniasklaidos priemonės ir keli „Telegram“ kanalai pranešė kalbėjęsi su A. Torgašovu bei jo žmona ir išsiaiškinę, kad jie nenukentėjo.

„Tai visiška melagiena. Šis sprogimas niekaip su manimi nesusijęs“, – agentūrai „RIA Novosti“ sakęs A. Torgašovas.

Jo teigimu, susprogdintas automobilis jam nepriklauso, be to, jis gyvena kitoje miesto dalyje.

„Telegram“ naujienų kanalas „Mash“, kuris yra artimas saugumo pajėgoms, paskelbė saugumo kamerų nufilmuotą medžiagą, kurioje, kaip teigiama, matyti vyras, naktį po padidinto pravažumo automobiliu padedantis sprogmenį.

Kanalas taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip tas pats automobilis sprogsta – kelios sekundės po to, kai į vairuotojo vietą anksti trečiadienį įsėda kažkoks vyras.

Rusijos Tyrimų komitetas pranešė, kad pradėtas tyrimas ir kad jam vadovauja ypač svarbių bylų skyrius.

Nuo 2022-ųjų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, išpuolių susprogdinant automobilius taikiniais tapo keli Rusijos kariškiai ir prokremliški veikėjai.