REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 25 d. 15:35

Maskva pareiškė žengusi „atsakomąjį“ žingsnį ir užblokavusi Rusijoje 81 ES žiniasklaidos priemonę

Pasaulis

Maskva. Unsplash.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


306399

Antradienį Rusija pareiškė blokavusi prieigą prie 81 Europos Sąjungos (ES) žiniasklaidos priemonės, tai - „atsakomoji priemonė“ į Briuselio praėjusio mėnesio sprendimą uždrausti kelių Rusijos valstybinių žiniasklaidos priemonių transliacijas.

„Įvedami atsakomieji apribojimai, susiję su prieiga prie ES valstybių narių žiniasklaidos priemonių transliavimo išteklių iš Rusijos teritorijos“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Tarp ministerijos paskelbtų dešimčių žiniasklaidos priemonių minimi trys Lietuvos portalai – LRT, „15min“ bei „Lrytas“.

Be to, Rusija blokuos tarptautinės naujienų agentūros AFP, Prancūzijos „Le Monde“, Vokietijos „Der Spiegel“ ir Ispanijos „El Mundo“ portalus.

Sąraše atsidūrė ir leidinys „Politico“, daug dėmesio skiriantis ES naujienoms, ir nacionalinių Estijos bei Latvijos transliuotojų portalai.

Gegužę ES nusprendė užblokuoti kelias Kremliaus kontroliuojamas žiniasklaidos priemones, pareiškusi, kad jos prisidėjo prie Maskvos plataus masto karo Ukrainoje skatinimo ir rėmimo.

Rusija ES sankcijas jos žiniasklaidai vadina politiškai motyvuotomis ir sako „esanti priversta imtis veidrodinių ir proporcingų atsakomųjų priemonių“.

Rusija, 2022 metų vasarį pasiuntusi karius į Ukrainą, jau anksčiau užblokavo prieigą prie daugelio Vakarų žiniasklaidos priemonių, taip pat prie didžiųjų socialinių tinklų.

Prezidento Vladimiro Putino valdymą ar jo karą Ukrainoje kritikuojanti Rusijos žiniasklaida taip pat buvo uždrausta arba persekiojama, o daugelis nepriklausomų žurnalistų pabėgo į užsienį.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA