PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 31 d. 10:48

Masinė dronų ataka: Ukrainos kariai numušė visus 89 „šahedus“ ir vieną raketą

Pasaulis

Ukrainos oro gynybos pajėgos sunaikino dronus. Facebook.com nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


312114

Liepos 31-osios naktį ir rytą Ukrainos oro gynybos pajėgos sunaikino raketą Ch-59 ir 89 smogiamuosius dronus.

Tai feisbuke pranešė Oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Oleščukas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Liepos 31-osios naktį priešas atakavo Ukrainą valdomąja aviacine raketa Ch-59 iš okupuotos Chersono srities dalies oro erdvės ir 89 „Shahed“ tipo dronais iš Jeisko, Seščios, Kursko, Primorsko Achtarsko rajonų. Pagrindinė smūgio kryptis – Kyjivo sritis.

„Tai viena masiškiausių smogiamųjų dronų „Shahed-131/136“ atakų. Tiek pat „šahedų“ priešas panaudojo naujametę naktį 2024 metų sausio 1-ąją, Kaip ir tada, šiandien Ukrainos oro gynyba atsilaikė ir atrėmė masinę priešo bepiločių orlaivių ataką. Iš 89 smogiamųjų dronų „Shahed-131/136“, kuriuos aptiko Oro pajėgų radiolokacijos daliniai, numušti visi 89!“, – pažymėjo M. Oleščukas.

Anot jo, oro ataką atrėmė Ukrainos gynybos pajėgų mobiliosios ugnies grupės, Oro pajėgų taktinė aviacija ir Sausumos kariuomenės aviacija, zenitinių raketų daliniai ir Oro pajėgų radioelektroninės kovos daliniai. Taip pat buvo numušta valdomoji aviacinė raketa Ch-59, kuria priešas atakavo Mykolajivo sritį.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, trečiadienio naktį ir rytą Kyjivo prieigose buvo numušta daugiau nei 40 Rusijos dronų.