PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 23 d. 08:59

Marijampolės senjorai kviečiami į turiningas ir nemokamas veiklas „Socialinis receptas“

Marijampolė

Projekto „Pagalba sau“ nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


315124

Rugsėjo mėnesį Marijampolėje bus pradėta įgyvendinti iniciatyva „Socialinis receptas“. Tai - galimybė įsitraukti į įvairias nemokamas veiklas, kurios ne tik praskaidrins senjorų kasdienybę, bet ir padės užmegzti šiltus ryšius su bendraamžiais.

Netrukus Marijampolėje startuos iniciatyva „Socialinis receptas“. Šie užsiėmimai yra pritaikyti vyresnio amžiaus žmonėms, kurie patiria vienišumą, sveikatos iššūkius, netekties jausmą arba tiesiog ieško bendravimo. Šį projektą šalies savivaldybėse koordinuoja visuomenės sveikatos biurai.

„Sveiko gyvenimo tarpsnis ilgėja ir pakankamai aktyvūs žmonės išlieka ilgai, tačiau pensinis amžius atneša iššūkių, tarp kurių yra socialinė atskirtis ir sveikatos problemos. Siekiant jas spręsti Lietuvoje pradėta įgyvendinti „Socialinio recepto“ iniciatyva“, – projekto reikšmę pristato Marijampolės visuomenės sveikatos biuro direktorė Lina Laukaitienė.

Projekto „Pagalba sau“ nuotr.

Tai - unikalus ir novatoriškas projektas, kuriuo siekiama ne tik stiprinti dalyvių fizinę sveikatą, bet ir skatinti emocinę gerovę bei psichikos sveikatą. Prisijungti prie „Socialinio recepto“ galima užpildžius registracijos anketą svetainėje arba paskambinti telefonu +370 601 05 726.

„Gyventojai gali kreiptis patys, juos gali užregistruoti ir asmens sveikatos priežiūros, psichikos centrai. Pirmasis žingsnis, norint dalyvauti šioje iniciatyvoje, yra užsiregistruoti“, – sako centro direktorė.

Per įvairias kultūros, sveikatingumo, neformaliojo švietimo ir savanorystės veiklas senjorai turės galimybę vėl pasijusti svarbūs ir reikalingi.

„Džiaugiamės, kad turėsime naujų veiklų. Viena iš jų – Lietuvos muzikos asociacijos projektas, kurio metu numatomi 6 užsiėmimai. Juose bus galima sužinoti apie muzikos ir garso reikšmę sveikatai ir įgyti tam tikrų įgūdžių. MO muziejus gyventojus pakvies į užsiėmimus, kuriuose meno pagalba turės galimybę stiprinti savo psichikos sveikatą ir kurti savo bendruomenę“, – teigia Marijampolės visuomenės sveikatos biuro direktorė Lina Laukaitienė.

Senjorai galės dalyvauti ir tradicinėse visuomenės sveikatos biuro organizuojamose veiklose.

Visuomenės sveikatos biuro direktorės teigimu, marijampoliečiai jau registruojasi į iniciatyvą. Jau suplanuoti užsiėmimai vyks rugsėjo 9 – spalio 18 dienomis vieną arba du kartus per savaitę. Grupėse bus nuo 15 iki 20 asmenų.

Numatoma, kad šiemet iniciatyvos „Socialinis receptas“ veiklose dalyvaus per 150 gyventojų.