PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugpjūčio 27 d. 20:55

Marijampolės mokyklose – pasirengimo darbai naujiems mokslo metams

Marijampolė

Vidos Vaškevičienės nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


315689

Likus kelioms dienoms iki rugsėjo, daugelyje mokyklų vyksta intensyvūs pasirengimo naujiems mokslo metams darbai. Kaip ugdymo įstaigos atsinaujino savo patalpas ir aplinką, kaip pasiruošusios rugsėjo pirmajai, kokios kyla problemos šiandien domėjosi savivaldybės vadovai. Šiemet ugdymo įstaigų infrastruktūros atnaujinimui iš savivaldybės biudžeto buvo skirta per du milijonai eurų.

Jau netrukus Marijampolės Mokolų progimnazijos moksleiviai galės sportuoti atnaujintame stadione. Gerokai nusidėvėjusi, saugumo reikalavimų neatitikusi sporto bazė jau baigiama renovuoti. Beliko užsėti žolę, gumine danga išlieti bėgimo takus. Mokyklos direktorius džiaugiasi, kad iš esmės pasikeis fizinio ugdymo galimybės, bus saugesnė aplinka moksleiviams.

„Efektyvumas kūno kultūros pamokų padidės ir vaikams motyvacija. Didžiulė nauda. Džiaugiasi visa bendruomenė“, – naudą akcentuoja Marijampolės Mokolų progimnazijos direktorius Rolandas Bulkauskas.

Vasarą visose Marijampolės savivaldybės mokyklose vyko ir tebevyksta intensyvus pasiruošimas naujiems mokslo metams: gerinama ugdymo aplinka, atnaujinamos patalpos, įsigyjama naujos ugdymo įrangos ir priemonių.

„Darbų padaryta daug: ir iš savivaldybės biudžeto lėšų, ir iš įstaigų sutaupytų pinigų. Daroma nemažai darbų – smagu matyti iniciatyvą“, – džiaugiasi Marijampolės savivaldybės vicemerė Agnė Pavelčikienė.

Infrastruktūra gerinama ir miesto, ir kaimiškų vietovių mokyklose.

„Liudvinavo K. Borutos gimnazija iš esmės atsinaujina valgyklą, Igliaukos A. Matučio gimnazijoje suremontuoti takai, automobilių stovėjimo aikštelė. Prie R. Stankevičiaus mokyklos įrengta nemaža automobilių stovėjimo aikštelė, „Ryto“ mokykloje ir P. Armino progimnazijoje atnaujinti san. mazgai, daugiafunkciame centre „Žiburėlis“ įrengiamos lavinamosios klasės, atliekama daug smulkesnių darbų“, – atliktus darbus vardija vicemerė.

Didžiausių investicijų sulaukė „Šaltinio“ progimnazija – atliekama pastato renovacija. Pagrindinės erdvės bus atnaujintos iki rugsėjo, visus renovacijos darbus planuojama pabaigti iki šių metų pabaigos.

„Tūkstantmečio mokyklų programa“ įsibėgėja – atlikta daug remonto darbų, kuriamos edukacinės ir ergonominės erdvės, mokomieji kabinetai, sensoriniai kambariai ir panašiai. Šiek tiek yra užstrigęs įrangos pirkimas, bet manau iki metų pabaigos viską gausime“, – teigia Marijampolės savivaldybės vicemerė Agnė Pavelčikienė.

Šiemet švietimo įstaigų infrastruktūrai renovuoti iš savivaldybės biudžeto suplanuota apie du milijonai eurų. Smulkesniems darbams, įrangai pirkti buvo papildomai skirta dar 300 tūkstančių eurų.