PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 20 d. 21:58

Marijampolės moksleivių kūrybos centrui – 70

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


305887

Vakar vyko Marijampolės moksleivių kūrybos centro įspūdinga 70 metų jubiliejaus šventė, kurios metu kultūros centro erdvės tapo tikromis bendrystės ir kūrybos erdvėmis. Jautri, kupina šilumos ir prisiminimų šventė dovanojo daug gražių akimirkų, jos metu buvo pagerbti visi, prisidėję prie centro augimo, o mokiniams už įdėtas pastangas ir pademonstruotus nuostabius talentus įteikti mokinio pažymėjimai.

Minint moksleivių kūrybos centro 70-metį Kultūros centro fojė buvo atidaryta paroda „Marijampolės moksleivių kūrybos centras – 70 metų įkvėpimo“. Ši paroda skirta paminėti ir atšvęsti septynis dešimtmečius trunkančią šios įstaigos veiklą, kuri ugdė ir įkvėpė tūkstančius jaunųjų kūrėjų. Paroda atskleidžia kūrybos centro istoriją, jo pasiekimus, reikšmę bendruomenei bei moksleivių meninę ir kūrybinę veiklą.

Gražaus jubiliejaus proga pasveikinti moksleivių kūrybos centro kolektyvą atvyko Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, vicemerė Agnė Pavelčikienė, Savivaldybės tarybos nariai, LR Seimo nariai, Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Nerijus Mašalaitis, įstaigų vadovai bei kiti garbūs svečiai.

Marijampolės savivaldybės meras dėkojo moksleivių kūrybos centro bendruomenei už nepaliaujamą tobulėjimą ir mokėjimą prisitaikyti prie besikeičiančių jaunosios kartos poreikių: „Sveikinu šią nuostabią įstaigą su solidžiu jubiliejumi. Besižvalgydamas parodoje mačiau, kaip per visus šiuos metus moksleivių kūrybos centras augo ir tapo įstaiga, kuri asocijuojasi su laisve, kūrybiškumu, pilietiškumu bei viskuo, be ko mūsų jaunimas negali gyventi. Metai po metų įstaiga keičiasi, tobulėja bei stengiasi, kad čia ateinantys visuomet rastų patrauklių ir įdomių užsiėmimų, kad vaikai ir jaunimas turiningai praleistų laisvalaikį. Visoms kartoms noriu pasakyti nuoširdžiai ačiū ir linkiu toliau išlikti tokiais laisvais, nebijančiais drąsių pokyčių ir prisitaikančiais prie besikeičiančių jaunimo poreikių.“

Moksleivių kūrybos centro vadovė Beata Valungevičienė dėkojo esamiems bei buvusiems bendruomenės nariams už paliktą pėdsaką 70 metų kūrybos centro istorijoje. Negailėjo gražių žodžių susirinkusiems svečiams, kurie prisidėjo prie šiltos šventės kūrimo.

Nuostabius pasirodymus surengė ir susirinkusius svečius džiugino kūrybos centro mokiniai ir šventės svečiai. Vakarą vainikavo operos solistas, buvęs Marijampolės moksleivių kūrybos centro mokinys Edmundas Seilius ir įspūdingas lazerių šou.


Foto galerija: