PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 16 d. 08:36

Marijampolės ligoninėje maistas bus ruošiamas naujose patalpose

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


301354

VšĮ Marijampolės ligoninėje atidarytas modernus suremontuotas maisto paruošimo poskyris. Naujųjų patalpų atidarymo ceremonijoje dalyvavo Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, vicemerai Agnė Pavelčikienė ir Artūras Visockis bei Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis.

Pasak ligoninės direktoriaus Manto Čėsnos, būtinybė iškelti maisto ruošimo poskyrį kilo dėl planuojamos Skubios pagalbos skyriaus plėtros. Įgyvendinant projektą „VšĮ Marijampolės ligoninės infrastruktūros modernizavimas“, Skubios pagalbos skyriaus patalpos bus išplėstos į buvusias maisto ruošimo poskyrio patalpas. Tačiau patalpos, į kurias persikėlė maisto ruošimo poskyris, buvo neremontuotos nuo pat ligoninės pastatymo, todėl šiose buvusiose vaikų priėmimo skyriaus patalpose buvo atliekami remonto darbai.

Marijampolės savivaldybės meras P. Isoda džiaugėsi, kad bendromis pastangomis pavyko rasti sprendimą: „Remontas nebuvo pigus, iš savivaldybės biudžeto tam skyrėme apie 480 tūkst. eurų, tačiau, kai kalbama apie maisto paruošimą, reikalavimai šiam procesui yra labai dideli. Pasiektas rezultatas labai džiugina, vaikštant po šias patalpas susidaro įspūdis, jog esi moderniame maisto pramonės fabrike. Neabejoju, kad patalpos ir maisto ruošimui skirti įrenginiai tarnaus ilgai, o čia dirbantys specialistai galės lengviau kontroliuoti maisto ruošimo ir kokybės užtikrinimo procesus. Atlaisvinus buvusias maisto ruošimo patalpas, infrastruktūros modernizavimo darbai Marijampolės ligoninėje galės tęstis. Laukia Skubios pagalbos skyriaus atnaujinimas“.

Bendras suremontuotų maisto paruošimo poskyrio patalpų plotas siekia daugiau nei 500 kv. m, kurias sudaro maisto gaminimo patalpa, pagalbinės mėsos, daržovių ir kt. maisto produktų paruošimo patalpos, taip pat maisto produktų priėmimo ir saugojimo patalpos – iš viso daugiau nei 20 skirtingų patalpų. Siekiant užtikrinti patogias darbo sąlygas, įrengtos darbuotojų poilsio ir persirengimo patalpos. Patalpos aprūpintos nauja maisto ruošimo, pašildymo, indų plovimo, produktų šaldymo, patalpų vėdinimo ir kita reikalinga įranga.


Foto galerija: