PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugsėjo 3 d. 19:10

Marijampolės kolegijoje šventiškai pasitikti naujieji mokslo metai

Marijampolė

Gretos Paulevičiūtės nuotr.

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


316756

Marijampolės Kolegijos bendruomenė pasitiko 24ąjį rugsėjį. Į šventę susirinko bendruomenės nariai, esami ir nauji studentai, dėstytojai

Marijampolės Kolegijos bendruomenė pasitiko 24-ąjį rugsėjį. Į šventę susirinko bendruomenės nariai, esami ir nauji studentai, dėstytojai. Šventinėje ceremonijoje dalyvavo ir bendruomenę sveikino Lietuvos Respublikos Seimo nariai ir kiti garbūs svečiai. O šventinę nuotaiką kūrė ir susirinkusius svečius linksmino modernaus folkloro grupė „Balti vėjai“.

Ši mokslo ir žinių dienos šventė kolegijoje yra ypatinga, kadangi nuo spalio pirmos ji taps Mykolo Romerio universiteto padaliniu – Sūduvos akademija.

Tokios permainos yra didelis žingsnis į priekį ne tik pačiai švietimo įstaigai, tačiau ir visam Suvalkijos regionui, kadangi po reformos čia bus siūlomos universitetinės studijos, o pati Marijampolė taps svarbiu regiono aukštojo mokslo centru.

„Šis rugsėjis yra pokyčių metas. Mes dabar kaip tik baigiame planus visus numatyti – kiek ir kaip mes turėsime įveikti žingsnių, prieš pereinant į universitetinį padalinį. Norėčiau pasakyti, kad iš tiesų žmonės nusiteikę. Jau ir per vasarą padaryta nemažai darbų tiek mokslinėje srityje, tiek studijų programų rengime, tiek ir strateginės kryptys numatytos tolimesnėms veikloms. Taip pat yra padirbėta dėl infrastruktūros, dėl naujo pastato renovavimo“, – sako Marijampolės kolegijos direktorė Alė Murauskienė.

Kolegijos vadovė džiaugiasi, kad nors permainų bus nemažai, tačiau visos iki šiol buvę septynios studijų programos išliks ir toliau, tik įvyks esminis pokytis – nuo kito rugsėjo jos taps universitetinėmis studijomis.

Taip pat planuose numatytos ir trys naujos studijų programos.

„Iš tiesų planuose yra viešojo saugumo programa – koleginės studijos, numatome taip pat atverti psichologijos studijų programą. Na ir, žinoma, teisės programą nuo kitų metų mes turėsime su specializacija – tai bus teisė ir dirbtinis intelektas“, – pasakoja vadovė.

Nors kolegijos laukia nemažai iššūkių, tačiau vadovė yra įsitikinusi, kad sunkumai yra įveikiami, jeigu vardan bendro tikslo susitelkia visa bendruomenė.

„Jeigu jie tinkamai strateguojami ir yra komanda, kuri tuos pokyčius vykdo ir jungiasi visa bendruomenė tam tobulėjimui, tai tokių išskirtinai sudėtingų iššūkių tikrai ir nebelieka. Nes čia yra labai svarbu – ar siekia to visa bendruomenė“, – teigia A. Murauskienė.

Marijampolės kolegijos vadovė visai bendruomenei palinkėjo sėkmingos naujos pradžios.

„Iš tiesų, kad tie iššūkiai mums duotų proveržį išeiti į tokį labiau nors ir sudėtingesnį kelią, bet labiau naudingą, tiek visam Sūduvos regionui, tiek visiems žmonėms. Kad jie turėtų galimybę siekti universitetinio išsilavinimo čia, vietoje, neišvykstant iš Sūduvos. O galiausiai čia ir pasiliktų dirbti“, – linki vadovė.

Šiais metais kolegija sulaukė 206 pirmakursių. O iš viso čia mokysis apie 740 studentų.

Gretos Paulevičiūtės nuotr.