PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 30 d. 11:55

Marijampolėje senjorus kviečia išmėginti tikrą festivalio patirtį – vyks „Senjorų vasaros fiesta“

Marijampolė

Organizatorių nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Pranešimas spaudai


311952

„Senjoro“ organizacija, antrus metus iš eilės, Marijampolėje senjorus kviečia švęsti gyvenimą ir laužyti stereotipus pasineriant į šventinį sūkurį. Šiais metais senjorai kviečiami ,,pasimatuoti“ festivalio formatą ir išmėginti pramogas, kurias dažniausiai renkasi jų vaikai ir anūkai. Rugpjūčio 13 dieną, 14 val. Marijampolės Poezijos parke vyks ,,Senjorų vasaros fiesta“, kurios metu senjorai kviečiami turiningai leisti laiką ir mėgautis vieni kitų draugija.

Kviečia senjorus švęsti brandų amžių

Rugpjūčio 13 dieną, antradienį, ,,Senjorų vasaros fiestos“ organizatoriai kvies senjorus ir jų artimuosius švęsti gyvenimą ir kurti pozityvią senatvę. Nors renginio vietai pasirinkta Marijampolė, organizatoriai pabrėžia, kad ši šventė skirta tikrai ne vien miesto senjorams - joje laukiame svečiai ir iš kitų Lietuvos kampelių. Renginio metu netrūks gyvos muzikos bei turiningų ir įdomių veiklų – nuo galimybės išmėginti virtualią realybę ar pasipuošti laikina tatuiruote, iki mankštos šokio ritmu, sveikatos patikrinimų bei gaiviųjų kokteilių baro ir kitų staigmenų. Visos renginio pramogos senjorams nemokamos.

„Jaunystėje mes visą dėmesį skiriame mokslams, vėliau susikoncentruojame į darbus, šeimą - tad mūsų pečius slegia daug atsakomybės. O sulaukę senatvės ir turėdami laiko sau, retas kuris išdrįstame iš ties juo pasidžiaugti – užsiimti mylimais hobiais, išmėginti naujas patirtis, kurti naujas draugystes. „Senjoro“ organizacija siekia kurti pozityvią, stereotipų neribojamą senatvę - dėl to norime paraginti visus senjorus švęsti brandų amžių ir jame atrasti daugiau gražių ir ryškių spalvų – būtent tai daryti ir kviesime Marijampolėje rengiamoje „Senjorų vasaros fiestoje“, – sako „Senjoro“ organizacijos vadovė Rugilė Bitautaitė.

Pramogos - kaip tikrame festivalyje

Renginio organizatoriai senjorus švęsti gyvenimą Marijampolėje, Poezijos parke kviečia jau antrus metus. Pernai renginys sulaukė gausaus būrio dalyvių, o šiemet senjorams žadama dar įdomesnė programa.

„Šių metų senjorų vasaros šventės tema - spalvingas festivalis. Norime senjorus pakviesti pajusti tikrą festivalio atmosferą ir išbandyti pramogas, kurias dažniausiai renkasi jaunimas – jų vaikai ar anūkai. Senjorų lauks virtualios realybės pramogos, leisiančios atrasti naujų potyrių. Turėsime tatuiruočių stotelę, kurioje senjorai galės išpildyti slaptą svajonę ir pasipuošti laikina tatuiruote ar dažnu kiekvieno festivalio atributu – kūno blizgučiais. „Senjorų vasaros fiestos“ metu gyva muzika džiugins Marijampoliečių ansamblis Bočiai, o jauna roko grupė FourMen užkurs gerą nuotaiką – vaikinai atliks legendinius lietuviškus šlagerius“, – spalvinga renginio programa dalinasi R. Bitautaitė.

Pasak „Senjorų vasaros fiestos“ rengėjų, nemažiau svarbus šventės tikslas – sukurti progą senjorams susiburti, džiaugtis vieniems kitų kompanija, kurti ir puoselėti bičiulystes.
,,Nors vasaros metu visoje Lietuvoje vyksta nemažai renginių, retas iš jų skirtas būtent senjorų bendruomenei. Tad mes norime sukurti patogią ir jaukią aplinką, kurioje senjorai galėtų išmėginti kažką naujo ar tiesiog mėgautis vieni kitų draugija muzikos apsuptyje“, - teigia organizatoriai.
Renginys vyks jaukiame Poezijos parke, esančiame Marijampolės širdyje. Organizatoriai nurodo, kad senjorų patogumui bus gausu sėdimų vietų bei vandens stotelė. Dar daugiau – senjorai galės atsigaivinti nealkoholiniais vasariškais kokteiliais, kurios gamins barmenai, taip siekiama sukurti dar ryškesnę šventinę nuotaiką. Viso renginio metu senjorai taip pat galės įsiamžinti prie festivalio foto sienelės. Čia jų lauks momentinės nuotraukos, tad kiekvienas dalyvis iškart gaus šventės prisiminimą.

Programoje laukia mankšta bei sveikatos patikrinimai

Renginyje senjorai atras ir labiau tradicinių veiklų – organizatoriai šventę pradėti žada su lengva mankšta, tiesa – paįvairinta linijinių šokių žingsneliais. Šventės erdvėje taip pat bus įsikūrusi sveikatos stotelė, kurioje specialistai atliks senjorams greituosius sveikatos patikrinimus, o ,,Senjoro“ organizacijos komanda, informaciniame punkte taip pat žada renginio dalyvius supažindinti su senyvo amžiaus žmonėms priklausančiomis socialinėmis paslaugomis bei jų gavimo tvarka.
,,Norime, kad šis renginys senjorams būtų visapusiškai naudingas. Juk pozityvi senatvė įmanoma tik tada, kai išlaikome balansą tarp fizinės ir emocinės sveikatos bei turiningos kasdienybės“, – pasakoja Senjoro organizacijos vadovė R. Bitautaitė.

Senjorai švęsti gyvenimą ir kurti pozityvesnę senatvę kviečiame rugpjūčio 13 d. 14 val. Marijampolės Poezijos parke, adresu Vilkaviškio g. 2, Marijampolė.
Platesnė informacija apie renginį – ,,Senjoro“ organizacijos socialiniuose tinkluose bei internetiniame puslapyje www.senjoro.lt