PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Liepos 29 d. 20:27

Marijampolėje prasidėjo sporto centro vidaus atnaujinimo darbai

Marijampolė

Žanetos Jakubauskaitės nuotr.

Žaneta JakubauskaitėŠaltinis: mmm.lt


311860

Marijampolės sporto centre pradėti svarbūs vidaus rekonstrukcijos darbai, finansuojami savivaldybės biudžeto lėšomis. Tikimasi, kad investicijos padės pritraukti daugiau nacionalinių ir tarptautinių varžybų bei sustiprins miesto pozicijas sporto bendruomenėje.

,,Turėjome Achilo kulną sporto centre, buvome nesutvarkę persirengimo kabinų, dušinių, ten, kur sportas, kaip aš sakau, prasideda nuo rūbinės. Šiandien tikrai matome sutvarkytą infrastruktūrą sporto centre ir tikrai padaryta daug darbų reikalingų. Bet esminė problema buvo su persirengimo kabinomis, kadangi varžybų turime nemažai, atvažiuoja iš Lietuvos ir iš užsienio žmonės, tai tikrai garbės miestui nedarė“, – sako Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis.

Darbai atliekami iš Marijampolės savivaldybės biudžeto, jiems skirta 297 tūkstančiai eurų.

,,Sportas mums yra labai svarbus ir tai deklaruojame ne tik žodžiais, bet ir darbais“, – teigia Marijampolės savivaldybės vicemeras.

Savivaldybė taip pat turi ambicingų planų ateičiai, vienas iš jų rekonstruoti stadioną ir pritraukti daugiau nacionalinių bei tarptautinių varžybų. Numatytos investicijos ne tik prisidės prie sporto plėtros, bet ir užtikrins, kad visos sporto bazės atitiks šiuolaikinius standartus, o sportininkai bus priimami su derama pagarba ir patogumu.

,,Kaip žmogus, dažnai važinėjantis po Lietuvą, matau, kaip sutvarkyti kitų miestų sporto centrai. Tokiame mieste, kaip Marijampolė, mes taip pat turime garbingai atstovauti ir užtikrinti, kad atvykstantys žmonės, ypač mūsų sportininkai, jaustųsi gerai. Kai sportininkai jaučiasi gerai, jų rezultatai taip pat būna geresni,“ – pasakoja Artūras Visockis.

Planuojama, kad visi vidaus rekonstrukcijos darbai bus baigti iki šių metų pabaigos.

Sporto centro direktorius taip pat pažymėjo, kad rekonstrukcijos darbai ne tik suteiks sporto centrui šiuolaikišką išvaizdą, bet ir padės užtikrinti, kad visi lankytojai galėtų mėgautis patogia ir funkcionalia aplinka.

,,Labai džiaugiuosi dėl vykdomų darbų ir už tai, kad savivaldybė skyrė lėšas. Matome, kaip pastatas pagražėjo, o dabar beliko sutvarkyti vidų. Tribūnos jau atnaujintos, tad šis darbai buvo paskutinis svarbus etapas. Persirengimo kambariai ir tualetai buvo apleisti ir jų būklė tikrai reikėjo pagerinti. Smagu, kad dabar turėsime gerai sutvarkytą bazę, kuri bus labai tvarkinga. Kadangi mūsų sporto centre vyksta daug varžybų ir atvažiuoja tikrai daug sportininkų bei svečių, ateityje tikimės dar daugiau renginių“, - pasakoja Marijampolės sporto centro direktorius Karolis Bauža.

Marijampolės sporto centras yra vienas iš didžiausių Lietuvoje, išsiskiriantis plačiu sporto šakų pasirinkimu – čia galima užsiimti net 16 įvairių sporto šakų. Toks įvairumas ir gausus sporto trenerių kolektyvas yra retas reiškinys daugelyje miestų. Sporto centro direktorius džiaugiasi, kad jų įstaiga gali pasiūlyti tiek daug galimybių vietos sportininkams ir svečiams. Nors šiuo metu didelių ateities planų plėsti sporto šakų asortimentą nėra, centro sėkmė ir teikiama vertė miestui bei regionui išlieka neabejotina.