PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 17 d. 08:04

Marijampolėje nuaidėjo mažoji Dainų šventė – festivalis „Vaikystės glėby“

Marijampolė

mmm.lt

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


318888

Kas nėra girdėję apie visoje Lietuvoje, taip pat jau ir pasaulyje, paplitusą kultūrinę tradiciją – Dainų šventę, kuri kiekvienąkart pritraukia tūkstantines minias? Galime pasidžiaugti, kad ir mūsų krašte šeštadienį įvyko lyg maža dainų šventė – Rygiškių Jono gimnazijos stadione praūžė Lietuvos moksleivių liaudiškų šokių festivalis „Vaikystės glėby“.

Pasipuošusi tautiniais kostiumais, beveik pusantro tūkstančio jaunųjų talentų minia įspūdingais savo pasirodymais pademonstravo Lietuvos regionų išskirtinumą, sudrebino visą Marijampolės padangę ir priminė, kad esame begalo turtingi savo kultūra, tradicijomis, dainomis ir šokiais.

„Jubiliejinės Dainų šventės šimtmečio banga šiandien pasiekė ir Marijampolę. Neveltui yra sakoma, kad tai yra mažoji Dainų šventė. Ar kas pagalvojot – 1328 šokėjai iš 18 Lietuvos savivaldybių, vos prasidėjus mokslo metams, jau spėjo parepetuot, išmokt, susiorganizuot ir atvažiuot į Marijampolę. Jūs esat šaunuoliai, kaip ir jūsų vadovai. Ačiū jums už tai. Dėkui Marijampole, kad priėmei. Marijampole, šiandieną tu esi vaikystės glėby“, – švente džiaugėsi Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos ir festivalio direktorius Darius Numgaudis.

Festivalyje susirinkę dalyviai, žiūrovai – visi pajautė tą vieningą, šventišką atmosferą. Marijampolės savivaldybės meras, sveikindamas festivalio dalyvius, organizatorius ir visus susirinkusius, džiaugėsi nuostabiais pasirodymais ir magiška šventės atmosfera.

„Mums didelė garbė čia – Marijampolės širdyje – priimti jus visus iš plačios Lietuvos, mylinčius tautinį šokį, taip gražiai pasipuošusius. Nuoširdžiai dėkoju, direktoriau, Jums, visai jūsų komandai, kad patikėjot Marijampole, kad pasitikėjot, kad mes galim priimti tokią šventę ir šiandien turim unikalią progą. Mėgaukimės visi ta gražia akimirka, tuo nuostabiu mūsų tautiniu šokiu, tais nuostabiais tautiniais kostiumais. Ačiū visiems, kurie puoselėja, kurie moka šokti, kad puoselėjat tą mūsų tautinį meną“, – susirinkusiems dėkojo Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Toks festivalis mūsų krašte įvyko pirmą kartą. Iš viso jame dalyvavo 77-i kolektyvai iš 18-os savivaldybių.