PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 17 d. 14:32

Marijampolėje lankėsi svečiai iš Suomijos

Marijampolė

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


301568

Marijampolės savivaldybėje lankėsi darbdavių sąjungos „Kunta Tek“ atstovai iš įvairių Suomijos miestų. Su svečiais susitiko Marijampolės savivaldybės vicemeras Valdas Tumelis ir LEZ valdymo bendrovės vadovas Simonas Petrulis.

Svečiai domėjosi Marijampolės savivaldybės išskirtinumais, verslo plėtra, magistralės „Via Baltica“ ir geležinkelio „Rail Baltica“ vystymu. Vicemeras sulaukė klausimų apie miesto plėtros planus, vykdomus projektus, pastatų renovaciją, viešojo transporto sprendimus. Taip pat S. Petrulis svečiams pristatė tolimesnius LEZ vystymo planus ir galimybes verslui čia įsikurti bei akcentavo puikų bendradarbiavimą su savivalda, kuris padeda verslui planus įgyvendinti gerokai greičiau.

„Džiaugiamės, jog vis dažniau sulaukiame svečių iš skirtingų užsienio šalių, kurie domisi mūsų savivaldybe, nes kiekvienas susitikimas yra nauja galimybė užmegzti ryšius. Buvo naudinga apsikeisti įvairiomis darbinėmis patirtimis ir sulaukti ne tik pagyrimų, bet ir klausimų apie mūsų savivaldybės plėtrą ir lėšų panaudojimą“, – sakė vicemeras V. Tumelis.

Po susitikimo Savivaldybės administracijoje svečiai išvyko į Marijampolės ligoninę ir į UAB „Sūduvos vandenys“.