PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 07:24

Marijampolėje – dar daugiau erdvesnių ir patogesnių automobilių stovėjimo aikštelių

Marijampolė

Rimvydo Alensko nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


315692

Marijampolės savivaldybėje efektyviai veikia programa, pagal kurią daugiabučių namų gyventojai prisidėję savo lėšomis sulaukia paramos iš savivaldybės biudžeto ir atsiranda galimybė atsinaujinti automobilių stovėjimo aikšteles. Šiuo metu darbai yra baigti aikštelėse Artojų ir Mokolų gatvėse. Šiemet bus atnaujinta 13 aikštelių. Šiam tikslui skirta 750 tūkstančių eurų.

Netrukus Marijampolėje bus dar daugiau erdvesnių ir patogesnių automobilių stovėjimo aikštelių. Atnaujintomis aikštelėmis jau džiaugiasi Artojų ir Mokolų gatvių daugiabučių gyventojai. Artojų gatvės 15, 17, 21 namų aikštelėse atlikti paprastojo remonto darbai, atnaujinta šaligatvių danga. Prie Artojų g. 19 daugiabučio įrengta visiškai nauja aikštelė su asfalto danga, praplėsti pėsčiųjų takai.

„Mokolų gatvės 67-ojo namo esanti aikštelė buvo išplėsta: vietoj buvusių 700 kvadratinių metrų ploto, po atnaujinimo aikštelė užima beveik 1300 kvadratinių metrų plotą. Buvo atnaujinti pėsčiųjų takai, įrengtos 3 vietos neįgaliesiems pastatyti automobilį“, – atliktus darbus vardija Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis.

Šiemet mieste numatyta suremontuoti 13 daugiabučių namų automobilių stovėjimo aikštelių. Šiam tikslui iš savivaldybės biudžeto skirta 750 tūkstančių eurų. Savo lėšų skiria ir gyventojai – iki 30 procentų projekto vertės.

„Gauname nuogąstavimų iš gyventojų, kurių aikštelės dar nepradėtos atnaujinti. Rudenį rangovas pajėgas koncentruos aikštelių remontui, todėl šie darbai bus atlikti šiais metais“, – tikina savivaldybės administracijos direktorius.

Direktorius pastebi, kad šiemet marijampoliečiai ypač aktyvūs – iki vasario 1-osios, dienos kai reikia pateikti dokumentus, buvo gauta per 40 prašymų. Norint juos visus įgyvendinti reikėjo apie 3 milijonų eurų.

„Šiemet – pirmi pirmi metai, kai negalėjome visų prašymų patenkinti. Žmonės aktyvūs, programa pasiteisinusi, ji veikia: gyventojams pridėjus mažesnę dalį, didesnę finansuoja savivaldybė. Tikrai verta pasinaudoti šia programa ir susitvarkyti savo gyvenamąją aplinką, atsinaujinti arba įsirengti naują aikštelę, kur jos nėra, bet yra suformuotas sklypas“, – programos naudą akcentuoja Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis.

Per kelerius programos gyvavimo metus savivaldybėje buvo atnaujinta per 60 aikštelių. Marijampolėje yra apie 600 daugiabučių namų, o jų gyventojai vis labiau nori naudotis patogesne infrastruktūra.