Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
S. Tomkuvienė, U. Urbonė / Etaplius
Ugnė UrbonėŠaltinis: Etaplius.LT
Žaliūkių malūninko sodybos-muziejaus edukatorė Laimutė Tomkuvienė pasakoja žiūrovams, kad Kūčios nuo seno lietuviams buvo ypatinga šventė. Laidoje išgirsime galybę įdomių pasakojimų apie senąsias Kūčių tradicijas, papročius, simbolius ir, žinoma, burtus. Sužinosime, kodėl ant Kūčių stalo turi puikuotis 12 patiekalų ir kodėl po vakarienės reikia palikti šauktus.
Pravėrę Žaliūkių malūnininko sodyboje esančios trobos duris išvysime, kaip iš krosnies traukiami šviežutėliai kūčiukai bei sužinosime, kaip šis tradicinis Kūčių patiekalas atrodė prieš daugelį metų.