REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 20 d. 17:19

Mama dėkoja partrenktą sūnų į ligoninę nuvežusiam neabejingam vairuotojui: paauglį kliudęs vyras surastas policijos

Šiauliai

Etaplius archyvo nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


301772

Šiauliuose šiandien vidurdienį įvyko avarija, kuri tampa pamoka visiems eismo dalyviams. Eismo įvykio metu automobilis „Toyota“ kliudė keturiolikmetį paauglį. Nukentėjusįjį į ligoninę nuvežė ne jį kliudęs vairuotojas ir ne greitoji medicinos pagalba, o pro šalį važiavęs neabejingas vyras.

Kaip naujienų portalui Etaplius.lt pasakojo paauglio mama, jos sūnus apie pusę pirmos popiet ėjo iš Moters ir vaiko klinikos. Ėjo per pėsčiųjų perėją, pirma juosta važiavęs automobilis sustojo jo praleisti.

„Tada pamatė, kad atvažiuoja autobusas ir bėgo jau per antrą juostą. Važiavęs antra juosta jį patrenkė ir nuvažiavo. Kiek jis (sūnus) man sakė, jis pasiėmė kuprinę ir nušlubavo į stotelę. Prie jo priėjo žmonės, išsigandę žiūrėjo. Tada sustojo vairuotojas, atėjęs pasiūlė pagalbą ir nuvežė į ligoninę“, – pasakojo nukentėjusio keturiolikmečio mama.

Neabejingas žmogus nukentėjusį paauglį dėl nežinojimo nuvežė ne į šalia esančią Moters ir vaiko kliniką, o į Respublikinės Šiaulių ligoninės priėmimo skyrių, kur gydomi suaugusieji. Nepaisant to, medikai vaikui suteikė pirmąją pagalbą ir apie nelaimę informavo mamą.

Po to moters sūnus buvo pervežtas į Moters ir vaiko klinikos Chirurgijos ir traumatologijos skyrių. Čia atskubėjusi mama jį ir rado.

„Policija buvo ligoninėje ir sakė, kad, kas ten šalia važiavo, vaizdo registratoriumi užfiksavo vairuotoją, kuris pasišalino iš įvykio vietos. Man tik pasakė, kad vairuotojas yra surastas ir yra senyvo amžiaus“, – pasakojo šiaulietė.

Pirminiais duomenimis, 14-metis paauglys lūžių nepatyrė, jis yra paguldytas į chirurgijos skyrių stebėjimui ir tolimesnės būklės įvertinimui. Ligoninėje jis gali praleisti kelias paras.

„Esu tikrai dėkinga neabejingiems žmonėms, padėjusiems sūnui, suteikusiems registratoriaus medžiagą policijai“, – dėkojo apie nelaimingą įvykį sutikusi papasakoti moteris.

Policija: kol kas negalime patvirtinti, kad vairuotojas tikrai pasišalino

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė D. Vaitekūnaitė portalui Etaplius.lt patvirtino, kad toks eismo įvykis užregistruotas. Paauglį kliudė „Toyota“ markės automobilis, važiavęs antra eismo juosta, nelaimė įvyko antroje nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos Architektų gatvėje juostoje šiandien 12 valandą 38 minutės. Automobilį vairavo 1943 m. gimęs vyras, jis buvo blaivus.

Policijos atstovė kol kas negalėjo pasakyti ar vairuotojas iš tikrųjų pabėgo iš įvykio vietos.

„Turima duomenų, kad jis buvo rastas netoliese įvykio vietos. Kol kas neaišku ar jis iškart nesustojo, nes nesuprato, kas įvyko, ar buvo sulaikytas kitų neabejingų vairuotojų. Liudininkų teigimu lyg ir mėgino šalintis, bet kol kas nenorime nieko tvirtai teigti, kad vėliau nebūtų interpretacijų. Ši informacija bus patikslinta vėliau“, – sakė policijos atstovė.

Kol kas neatskleidžiama, ar vairuotojas buvo apklaustas ir kokia jo nelaimės versija.

Policija tiria įvykį ir primena, kad pabėgimas iš eismo įvykio vietos ir nukentėjusiojo palikimas likimo valiai yra KET pažeidimas, tačiau bėgti per pėsčiųjų perėją taip pat negalima.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA