Virtuvė2017 m. Gruodžio 12 d. 11:25
Makaronų, šparagų ir marinuotų pomidorų salotos
Lietuva
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
221111
Artėjant Šv. Kalėdoms visi pradedame svarstyti apie tai, kokius patiekalus gaminsime šiemet, kuo palepinsime save ir svečius, kokius naujus skonius galėtume išbandyti. Tinklaraštis ,,Delicious“ pasidalino gardžiai atrodančių salotų receptu, kuris, manau, puikiai papuoštų Jūsų šventinį stalą ir neužimtų labai daug laiko.
Ingredientai:
- 200 g. džiovintų makaronų (geriausiai kriauklės ar panašios formos)
- 250 g. vynuoginių pomidorų
- 3 svogūnų laiškų ryšulėliai, smulkiai supjaustyti
- 1 šaukštas ryžių sėlenų arba saulėgrąžų aliejaus
- 1 šaukštas baltojo vyno acto
- 2 ryšuliai plonų šparagų
Gaminimo eiga:
- Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, tuomet juos nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
- Tuo tarpu sumaišykite pomidorus, svogūnus, aliejų ir actą dideliame dubenyje, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Palikite stovėti tol, kol išvirs makaronai.
- Nupjaukite šparagų viršūnes. Padalykite šparagų stiebus per pusę ir supjaustykite 3 cm ilgiu. Padėkite šparagų viršūnėles ir stiebelius į šilumą išlaikantį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite vieną minutę ir nuplaukite šaltu vandeniu, o tuomet nusausinkite.
- Sudėkite šparagus ir nusausintus makaronus į pomidorų, druskos, pipirų ir svogūnų laiškų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Pateikite dubenėliuose, galima pagrąžinti ir pagardinti krapais arba petražolėmis.
Griežtai draudžiama Etaplius.lt naujienų portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Etaplius.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Etaplius.lt šaltinį. Ši informacija yra Etaplius.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu
redakcija@etaplius.lt