REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2017 m. Lapkričio 22 d. 10:10

Maisto gurmanams: gastroTURAS Šiauliuose

Šiauliai

TICAS ŠiauliųŠaltinis: Etaplius.lt


20874

Pirmasis gruodžio savaitgalis pilnas didelių, saldžių, šviesos renginių. Gruodžio 1–10 dienomis vyks pirmoji Šiauliuose „GastroTURO SAVAITĖ“, kurioje 13 gastroturo dalyvių – Šiaulių miesto kavinių ir restoranų savo klientams pasiūlys specialiai šiai akcijai sukurtus patiekalus. Šiaulių turizmo informacijos centro organizuojama kulinarinė iniciatyva leis ne tik susipažinti su aukštesne maisto kultūra, gastronomijos tendencijomis, bet ir restoranų šefų meistryste. Nepraleiskite progos susipažinti su naujais skoniais!

BLACK BAR“, VASARIO 16-OSIOS G. 48

Kalakutienos krūtinėlės kepsnys su daržovėmis, deginto sviesto bulvių piurė su bruknių padažu. Kaina – 8 Eur.

Šokoladinis pyragas su uogomis ir prancūziškais vaniliniais ledais. Kaina – 3 Eur.

Čiobrelių ir imbiero arbata su medumi ir biteriu. Kaina – 2 Eur.

„Black Bar“ aromatų ir skonių simfonija pažadins artėjančių Kalėdų dvasią! Vanilė, imbieras, cinamonas, šokoladas, bruknės, spanguolės – tai klasikiniai Kalėdų kvapai ir skoniai, kuriuos pajusite užsisakę mūsų siūlomų Gastroturo savaitės patiekalų!


KAVINĖ-BARAS „CENTRO ŠOKOLADINĖ“, VILNIAUS G. 134.

Kavos ir pyrago rinkinys „Karalių pasaka“ (karališkas kapučinas ir karališkas varškės pyragas). Kaina – 4,50 Eur.


„PRESTO“ KAVINĖ, VILNIAUS G. 134.

Šventinis kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“ Kaina – 7,20 Eur.

Desertas „Karštoji sniego gniūžtė“. Kaina – 4,50 Eur.



VAISTINĖS „VALERIJONAS“ ARBATINĖ, VILNIAUS G. 173.

„Burokėlių džiazas“ (1 vnt.) + gilių kava. Kaina – 2 Eur.

Tai netikėta ir gaivi Kalėdų užuomina. Artėjant gražiausioms metų šventėms norisi lepintis ir pajusti švenčių stebuklą. Prie puodelio kvapnios kavos ar žolelių arbatos šis desertas nustebins maloniu ir netikėtu skonių deriniu net ir didžiausius burokėlių nemėgėjus. Genialu tai, kas paprasta!

„Marcipano legenda“ (2 vnt.) + gilių kava. Kaina – 3,00 Eur.

Ši legenda nukels į tuos laikus, kai vaistinėse pirkėjai buvo vaišinami marcipaniniais saldainiais. Ir tai buvo šventa taisyklė! Net viduramžiais tikėta, kad šie skanumynai gali padėti kenčiant nuo įvairių negalavimų. Šiandien neabejojama, kad sodrūs ir purūs migdoliniai saldainiai tikrai pamalonins gomurį ir nuramins prisiekusio smaližiaus širdį. Be to, marcipaniniai saldainiai daugelyje tautų laikomi tradiciniu Kalėdų patiekalu.


BARAS „MORGANAS“, VILNIAUS G. 183.
Buritto „Las Cabos“ ( tortilija, jautiena, paprikos, aitriosios paprikos “Jalapeno”, kreivabudės, sūris „Cheddar“). Kaina - 13 Eur

Desertas „Morganas“ – tai obuolių pyragas su ledais ir trintomis braškėmis. Kaina – 3,50 Eur.


KAVINĖ-BARAS „SAVYNĖ, VILNIAUS G. 199.
„Elfų kepsnys“ – tai vištienos krūtinėlė su spanguolių padažu. Kaina – 7 Eur. Tikras imuniteto sargas, kad laukiamiausias šventes pasitiktumėte žvalūs ir sveiki. Spanguolės, česnakas ir medus – derinys, vartojamas nuo peršalimo dar mūsų senolių.

Desertas „Širdelės sniege“ – tai belgiški vafliai su plakta grietinėle ir įvairiais užpilais: šokoladiniu, karameliniu, vyšnių, braškių ir karštu imbieriniu. Sušildantys, tirpstantys burnoje, kvepiantys Kalėdomis, nepaliekantys abejingo nė vieno. Kaina – 3,50 Eur.


KAVINĖ-BARAS „ARKOS‘‘, VILNIAUS G. 213.

Keptas obuolys, įdarytas džiovintomis slyvomis, riešutais ir medumi.Kaina – 1,50 Eur.

„Tiškevičiaus koldūnai“ (koldūnai su džiovintais baravykais). Kaina – 4 Eur.


RESTORANAS „AVENUE BRASSERIE“, VILNIAUS G. 146.

„Pulpo al galleto“ – aštuonkojis su šviežiomis daržovėmis ir čioriso dešra. Tradicinis Šiaurės Ispanijos patiekalas, žinomas visame pasaulyje. Kaina – 16 Eur.

Triušo „Confit savoy“ su kopūstų apvalkalu, šviežiomis daržovėmis ir kaulų sultinio padažu. Kaina – 15 Eur. Senas Lietuvos bajorų patiekalas, pritaikytas šiuolaikiniam valgytojui.

Sūrio pyragas su šviežiomis uogomis ir šokoladu. Kaina – 5,50 Eur. Madam Bea receptas iš Pietų Afrikos Respublikos.


KAVINĖ-BARAS „VARPAS 154“, VILNIAUS G. 154.

Vištienos krepšelis, įdarytas baravykais. Kaina – 6,50 Eur.

Šokoladinis sūrio pyragas su vaniliniu padažu ir spanguolėmis. Kaina – 3,10 Eur.


KAVINĖ-BARAS „ČIN ČIN“, AUŠROS AL. 25.

„Lašiša ieško Kalėdų“. Kaina – 11 Eur (lašiša ir desertas).

Į pasiūlymą įeina lašišos kepsnys su bulguro kruopomis ir grietinėlės desertas su karštame vyne marinuotomis spanguolėmis.


KAIMIŠKOS MUZIKOS KLUBAS-SMUKLĖ „JUONĖ PASTUOGĖ“, AUŠROS AL. 31A.

Kalėdinis kukurūzinis viščiukas su daržovėmis (gaminamas užsakius iš anksto). Kaina –10 Eur.

Čirvinių blynų patalai su šokoladu ir apelsinų arbata. Kaina – 4 Eur.


RESTORANAS „SAKURA LOUNGE“, P. VIŠINSKIO G. 41B.

Elnienos steiko medalionai su spanguolių padažu ir bulvių koše.

Desertas: „Kalėdų pasaka“.

Karštas šokoladas (patiekalams su kreminiu likeriu). Rinkinio kaina: 15 Eur.



PICERIJA „GEDIMINO PICA“, VILNIAUS G. 167.

Pica „Ypatingoji“. Kaina – nuo 5 Eur.

Desertiniai blyneliai su „Nutella“, ledais ir karamele. Kaina – 3,50 Eur.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA