PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 24 d. 09:36

Mados kolecininkas Aleksandras Vasiljevas pristatė savo kolekciją Paežerių dvare

Vilkaviškis

Aleksandras Vasiljevas/K. Inkratos nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija


311003

Jau mėnesį Paežerių dvaro rūmuose lankytojai gali apžiūrėti įspūdingą, rožių žiedais puoštą ir dvarų kultūra alsuojančią parodą „Rožė – dvaro gėlė“, kurioje eksponuojama XVIII–XIX a. aprangos mada iš mados istoriko, kolekcininko Aleksandro Vasiljevo fondo kolekcijos.

Parodoje „Rožė – dvaro gėlė“ eksponuojama virš keturiasdešimt XVIII–XIX a. aprangos komplektų, papuošalų, skrybėlaičių, rankinių, skėčių ir kitų aksesuarų, keliolika dailės kūrinių iš JAV, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir kitų šalių.

Antradienį parodą „Rožė – dvaro gėlė“ pristatė pats kolekcijos savininkas, mados istorikas Aleksandras Vasiljevas.

Parodoje, pasak A. Vasiljevo, pristatomas nuostabus laikotarpis, kai žmonės daugiau galvojo apie savo sodus, o ne apie svetimas teritorijas. Parodą vienija specialiai Paežerių dvarui skirta ir itin deranti dvarų kultūroje Rožės tema. Nes rožės ir mada, kaip sako kolekcininkas, artimos – šimtmečius buvo siuvėjų, siuvinių ir nėrinių kūrėjų, juvelyrų įkvėpimo šaltinis.

Po parodos pristatymo svečias lankėsi Alvite, kur miestelį geriau pažinti kvietė gidė Elena Čepaitė.

Susitikime su kolekcininku dalyvavęs Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka džiaugėsi, jog tokia unikali autentiškų rūbų paroda eksponuojama būtent Paežerių dvaro rūmuose. Simboliška, kad ji į rajoną atkeliavo būtent tada, kai dvaro teritorijoje pavyko atkurti istorinį rožyną.

Paroda „Rožė – dvaro gėlė“ Paežerių dvare veiks iki spalio 25 dienos. Apžiūrėję parodą, lankytojai kviečiami pasigrožėti Paežerių dvaro parke, dar praeitų metų rudenį, pasodinto rožyno žydėjimu, kur savo spalvomis ir kvapais užburia net 570 rožių.