REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 22 d. 18:50

M. Sinkevičius – paskutinis LSDP sąraše: nukryžiavimas ar partijos krikštas?

Lietuva

Alfa.lt fotomontažas.

Karolis JuršysŠaltinis: ALFA


306098

Apeliacinio teismo sprendimo laukiantis Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Seimo rinkimų kandidatų sąrašą buvo įrašytas paskutiniu 141-u numeriu. Tačiau praeities rinkimai rodo, kad ši pozicija gali tapti tikra dovana.

Būti paskutiniuoju rinkimų sąraše – ne visada gali reikšti kažką blogo. Pažvelgus į 2020 m. Seimo rinkimų rezultatus, pamatysime, kad daugelis iš paskutiniosios pozicijos startavusių politikų rinkėjų skirtais pirmumo balsais buvo išreitinguoti į gana solidžią vietą.

LSDP kandidatas Saulius Sondeckis 2020 m. iš 141 vietos pakilo iki 23, o Liberalų sąjūdžio kandidatas Arvydas Veikšra pakilo iki 35 vietos.

Nors šiems politikams 2020 m. nepavyko pakliūti į Seimą, buvo ir tokių, kuriems pasisekė labiau.

Pagal sąrašą į Seimą išrinktas Matas Maldeikis 2020 m. rinkimuose dalyvavo būdamas paskutinėje pozicijoje, tačiau po reitingavimo šis pakilo iki 21 vietos, kas lėmė mandatą Seime.

M. Maldeikis: tai – pirštų antspaudų slėpimas

Pats parlamentaras M. Maldeikis Alfa.lt teigė, kad sprendimas įrašyti M. Sinkevičių paskutiniuoju numeriu yra sąmoningas ir protingas žingsnis. „Tai yra labai sąmoningas ir protingas strateginis žingsnis, suprantant, kad jis taps Seimo nariu, o partija galės sakyti, kad tokia buvo rinkėjų valia ir mūsų pirštų antspaudų čia nėra“, – teigė M. Maldeikis ir pridūrė, kad toks partijos žingsnis numes naštą ir nuo partijos lyderės Vilijos Blinkevičiūtės, kuriai „nereikės atsakinėti į klausimus, kurie ir taip yra nemalonūs“.

Seimo narys pripažįsta, kad 2020 m. į Seimą kandidatuodamas paskutiniuoju numeriu žinojo, jog tai gali padėti iškovoti vietą Seime. „Ir man labiau patyrę kolegos sakė, kad tai yra geras pasirinkimas ir žmonės, nežinodami už ką balsuoti, balsuos už paskutinėje vietoje esantį kažkokį Matą“, – politinėmis subtilybėmis dalijosi M. Maldeikis.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA