REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 3 d. 17:05

M. Navickienės sutuoktinis traukiasi iš įmonės „Foxpay“ valdybos

Lietuva

M. Navickienė. Dainiaus Labučio (ELTA) ir BNS nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


303373

Lietuvos bankui atliekant finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ patikrinimą, iš įmonės valdybos traukiasi socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas.

„Siekdamas išvengti niekuo nepagrįstų insinuacijų apie mano profesinio darbo tariamas sąsajas su žmonos veikla, priėmiau sprendimą išeiti iš įmonės „Foxpay“ valdybos nuo birželio 8 dienos. Atitinkamai apie sprendimą yra informuota bendrovė“, – feisbuke pirmadienį rašė M. Navickas.

Jis teigė įmonėje „Foxpay“ ir žiniasklaidoje minėtame viešajame pirkime neturėjęs „jokios sprendimo galios“.

Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įtarimų sukėlė valstybinėms ir privačioms įmonėms siūlomų „Foxpay“ kainų neatitikimas.

Pasak M. Navicko, jis laikinai ėjo vadovaujamas pareigas, kol Lietuvos bankas svarstė ir vykdė naujo vadovo vertinimą.

„Įmonės valdyboje planavau ir turėjau dirbti kaip samdomas darbuotojas iki šių metų liepos mėnesio, tačiau siekdamas išvengti niekuo nepagrįstų spekuliacijų, dėl kurių yra priversta aiškintis su mano profesine veikla absoliučiai niekaip nesusijusi mano žmona, priėmiau sprendimą išeiti iš šių pareigų mėnesiu anksčiau“, – rašė M. Navickas.

Praėjusią savaitę žiniasklaida skelbė, kad LB atlieka „Foxpay“ patikrinimą aiškindamasis, ar elektroninių pinigų įstaigos licenciją turinti įmonė nepažeidžia teisės aktų. Daugiau informacijos LB žada pateikti įvertinęs patikrinimo rezultatus ir dėl jų priėmęs sprendimą.

Naujienų portalo „Delfi“ duomenimis, „Foxpay“ patikrinimas centriniame banke turėtų būti baigtas birželio viduryje.

Registrų centro duomenimis, „Foxpay“ tiesioginė savininkė yra Ieva Trinkūnaitė. Ji portalui teigė, kad patikrinimo informacija yra konfidenciali.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA