REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 10 d. 09:46

M. Lingė dėl konservatorių sėkmės Europos Parlamento rinkimuose dėkoja I. Šimonytei

Lietuva

Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.

Ignas DobrovolskasŠaltinis: ELTA


304144

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkiminio štabo vadovas Mindaugas Lingė džiaugėsi dėl rezultatų Europos Parlamento (EP) rinkimuose bei dėkojo premjerei Ingridai Šimonytei už įdirbį prezidento rinkimuose. Anot jo, jeigu būtų atėję visi rinkėjai, balsavę už premjerę gegužės mėnesį, konservatoriai šiuo metu diskutuotų apie 5–6 mandatus EP.

„Šįryt Lietuvai yra gera žinia, kad nėra sukrėtimų, bendra vakarietiška, proeuropietiška kryptis išlaikoma ir bus išlaikyta. Mūsų partijos rezultatai džiugina vien dėl to, kad prognozės, kurios buvo paišomos iki rinkimų nepasiteisino ir ne pirmą kartą. Džiugu, kad po prezidento rinkimų, turime tęstinę kampaniją, kur geras partinių kandidatų pasirodymas duoda indėlį į bendrą sąrašą“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu teigė M. Lingė.

„Esame dėkingi Ingridai Šimonytei, už puikų jos įdirbti, atstovavimą ką tik pasibaigusiuose prezidento rinkimuose. Girdime iš oponentų pavirkavimo dėl blogo aktyvumo, kad dėl to kalti konservatoriai. Jeigu taip skaičiuotume ir būtų visi rinkėjai atėję, kurie balsavo už I. Šimonytę, šiandien Tėvynės Sąjunga diskutuotų apie 5–6 mandatus“, – pažymėjo jis.

Sekmadienį pasibaigusiuose Europos Parlamento rinkimuose daugiausiai mandatų iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Konservatoriams pavyko išlaikyti 3 savo atstovus Europos Parlamente. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Kairioji politinė jėga iškovojo 2 mandatus. Po vieną mandatą atiteko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), Laisvės partijai, Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS), Tautos ir teisingumo sąjungai (centristai, tautininkai) bei Liberalų sąjūdžiui.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA