PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 26 d. 20:03

LVŽS sąraše – Ž. Savickas, A. Sireika, I.Vėgėlės prezidento rinkimų štabo buvusi narė

Lietuva

Ž. Savickas, A. Sireika, ELTA nuotr.

Dominykas BiržietisŠaltinis: BNS


311553

Penktadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) patvirtintame Seimo rinkimų sąraše – sportininkas Žydrūnas Savickas, buvęs krepšinio treneris Antanas Sireika, aukščiausia šešta vieta iš Igno Vėgėlės komandos skirta jo prezidento rinkimų štabe dirbusiai Kristinai Zamarytei.

Kaip po LVŽS tarybos posėdžio patvirtino partijos lyderis Ramūnas Karbauskis, jungtiniame sąraše taip pat yra politinės jėgos „Jaunoji Lietuva“ pirmininkas Stanislovas Buškevičius, „Lietuva – visų“ pirmininkas Valdas Vasiliauskas.

„Jie yra sąraše, nėra aukštai, pirmame trisdešimtuke. (...) Kitų partijų žmonės yra keturi mūsų sąrašuose ir keturiose apygardose dalyvaus keturi kitų partijų atstovai, po du iš kiekvienos mano minėtos partijos“, – nurodė R. Karbauskis.

Jo teigimu, pirmas žmogus iš paskutiniu numeriu su LVŽS į Seimą einančio Igno Vėgėlės komandos yra šeštoje sąrašo vietoje.

I. Vėgėlė nurodė, kad tai yra Kristina Zamarytė, su kuria „kartu veikė, rinkimų štabe ji padėjo“.

Kaip įvardijo I. Vėgėlė, apskritai „tai yra nemažas būrys žmonių, bent kiekviename penketuke bus po vieną visuomenininką, teisininką, mokslininką ir panašiai, išskyrus pirmą penketuką“.

Pasak R. Karbauskio, dešimtoje sąrašo vietoje yra Žydrūnas Savickas, taip pat patvirtinta eksprokuroro Kęstučio Vagnerio kandidatūra, vienmandatėje apygardoje Šiaulių mieste keliamas buvęs krepšinio treneris Antanas Sireika.

I. Vėgėlė, R. Karbauskis. ELTA / Modestas Patašius

Kaip skelbta anksčiau, pirmame penketuke – LVŽS nariai. Sąrašą ves Aurelijus Veryga, toliau rikiuojasi buvęs europarlamentaras Bronis Ropė, Seimo nariai Aušrinė Norkienė, Valius Ąžuolas ir Eugenijus Jovaiša.

„Jeigu mes rašytumėm nors vieną žmogų ne mūsų partijos, būtų galima teigti, kad kažkas kažko reikalavo, kažko siekė. Tie penki turi tam tikrą saugiklį Seimo rinkimuose dėl reitingavimo ypatybių“, – teigė R. Karbauskis.

Pats I. Vėgėlė sąraše įrašytas paskutiniu 141-u numeriu.

„Šiandien mes patvirtinome, kad I. Vėgėlė yra kandidatas į Seimo pirmininkus, o A. Veryga yra mūsų kandidatas į premjerus. (...) Šešėliniu žemės ūkio ministru buvo patvirtintas Bronis Ropė“, – pridūrė LVŽS pirmininkas.

Anot jo, sąraše dar galimi nedideli pakeitimai.

„Iki trečiadienio turime terminą, per kurį galime pakeitimus daryti. Trečiadienį turėsime nuotolinį tarybos posėdį, kai dar sykį galutinai pasitvirtinsime, ką patvirtinome šiandien“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Pats LVŽS lyderis anksčiau paskelbė rinkimuose nedalyvausiantis. Jis tvirtina to negalįs daryti, nes bus rudenį vyksiančių rinkimų štabo vadovas.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.