PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 1 d. 15:51

„Lufthansa“ stabdo skrydžius į Tel Avivą

Pasaulis

Pixabay.com nuotr.

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS.LT


312376

Vokietijos oro linijos „Lufthansa“ ketvirtadienį pranešė, kad iki rugpjūčio 8 dienos stabdo visus skrydžius į Tel Avivą.

Be to, sprendimo stabdyti skrydžius į Beirutą galiojimas pratęstas savaite iki rugpjūčio 12 dienos.

„Dėl dabartinių įvykių „Lufthansa“ grupė vėl koreguoja savo paslaugas Artimuosiuose Rytuose“, – sakė oro bendrovės, kuriai taip pat priklauso SWISS ir „Austrian Airlines“, atstovas.

Sekmadienį žydų valstybė pažadėjo „stipriai smogti priešui“ po to, kai Izraelio aneksuotose Golano aukštumose, kaip įtariama, Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ paleista raketa pražudė 12 jaunuolių.

Izraelis tvirtina, kad „Hezbollah“ per išpuolį paleido iranietišką raketą „Falaq-1“. Ši grupuotė teigia, kad ji niekaip nesusijusi su šiuo incidentu.

Šis incidentas sustiprino nuogąstavimus, kad Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karas išplis į Libaną.

Pastarosiomis dienomis įtampą taip pat kurstė pranešimai apie Izraelio smūgį, per kurį Beirute žuvo „Hezbollah“ vadas, ir „Hamas“ politinio lyderio nužudymą Teherane.

„Hamas“ dėl pastarojo smūgio apkaltino Izraelį, bet jis atsisakė komentuoti šį klausimą.

Po šeštadienio išpuolio kelios kitos oro linijų bendrovės taip pat atšaukė arba perkėlė skrydžius į Beirutą.

Kilus karui Gazos Ruože tarp Izraelio ir „Hamas“ po spalio 7-osios atakos, „Hezbollah“ solidarizavosi su grupuote ir pastaraisiais mėnesiais beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraeliu.