PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 29 d. 12:10

„Lufthansa“ iki rugpjūčio 5 d. sustabdė skrydžius į Beirutą

Pasaulis

Lufthansa / Pixabay.com

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


311773

Pirmadienį Vokietijos oro linijų bendrovė „Lufthansa“ pranešė iki rugpjūčio 5 d. sustabdžiusi skrydžius į Beirutą, kai Izraelis pagrasino atsakomaisiais veiksmais už mirtiną raketos, paleistos iš Libano, smūgį.

Sekmadienį žydų valstybė pažadėjo „stipriai smogti priešui“ po to, kai Izraelio aneksuotose Golano aukštumose, kaip įtariama, Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ paleista raketa pražudė 12 jaunuolių.

Izraelis tvirtina, kad „Hezbollah“ per išpuolį paleido iranietišką raketą „Falaq-1“. Ši grupuotė teigia, kad ji niekaip nesusijusi su šiuo incidentu.

Šis incidentas sustiprino nuogąstavimus, kad Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karas išplis į Libaną.

Po šeštadienio išpuolio kitos oro linijų bendrovės taip pat atšaukė arba perkėlė skrydžius į Beirutą.

Šaltinis iš vieno Graikijos oro uosto naujienų agentūrai AFP sakė, kad sekmadienio vakarą buvo atšauktas graikų oro linijų bendrovės „Aegean“ skrydis į Libano sostinę.

Libano oro linijų bendrovė „Middle East Airlines“ pareiškime nurodė, kad sekmadienį ir pirmadienį perkėlė keletą skrydžių, motyvuodama techninėmis priežastimis.

Kilus karui Gazos Ruože tarp Izraelio ir „Hamas“ po spalio 7-osios atakos, „Hezbollah“ solidarizavosi su teroristine laikoma grupuote ir pastaraisiais mėnesiais beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraeliu.

„Lufthansa“ ir jos patronuojamosios bendrovės SWISS bei „Austrian Airlines“ nuo konflikto pradžios ne kartą stabdė keliones į Artimuosius Rytus.