REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 21 d. 13:48

Londone gyvenanti Loreta: ant Salduvės piliakalnio pasitikdavau tekančią saulę

Šiauliai

Asmeninio archyvo nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


305980

Šiaulietė Loreta jau 25 metai gyvena Londone. Išvykusi vedama smalsumo ir naujų galimybių paieškos, ji neplanavo, kad 9 milijonus gyventojų turintis miestas taps jos antraisiais namais.

Loreta jau seniai gyvena šio spalvingo Europos didmiesčio ritmu. Kaip sako pati Loreta, „pažintis su Londonu nebuvo lengva, bet buvo įdomi“.

Vadovės pareigas viename prestižinių Šiaulių grožio salonų, ji iškeitė į daug patirties ir netikėtų pažinčių atnešusį padavėjos – o vėliau ir administratorės – darbą. Paklausus, kas labiausiai įstrigo, Loreta prisiminė, jog „teko pabuvoti įvairiausiose bei paslaptingiausiose Londono erdvėse (tokiose kaip Vestminsterio rūmai, Investiciniai bankai, karališkos Askoto žirgų lenktynės ir pan.), mėgautis susitikimo akimirkomis su karališkąja princese Ana, buvusia Anglijos premjerė Margaret Thatcher, aktoriumi Hugh Grant bei kitomis įdomiomis asmenybėmis“.

Dabar Loreta jau daugiau nei 13 metų pasinėrusi į savo verslą – prižiūri šuniukus, kačiukus ir triušiukus. Jos suburta 20 žmonių komanda rūpinasi augintiniais, kurių šeimininkai yra labai užimti, atostogauja užsienyje ar yra išvykę darbo reikalais. Moteris taip pat įgyvendino ir kitą savo verslo idėją: gamina keptos lietuviškos ruginės duonos užkandžius („garlic bread“) ir pristato į Londono barus bei kavines.

Daug laiko ir dėmesio Loreta skiria savo aštuoniolikmečiui sūnui Dovydui: jie kartu leidžia laisvalaikį, dažnai keliauja po Europą. Buvusi šiaulietė mėgsta skaityti knygas, lankytis teatruose bei komedijos vakarėliuose, susitikti su draugais, pasilepinti grožio procedūromis, važiuoti prie jūros.

O savo gimtąjį miestą Loreta prisimena taip.

ŠIAULIAI man visada buvo...
mano gimtaisiais namais, kaip ir Lietuva. Miestas nuostabus! Turiu labai gerų prisiminimų. Myliu šį miestą. Su Šiauliais mane sieja šeima, draugai, buvę geri kolegos, išgyventos emocijos, jaunystės prisiminimai: nuotykiai bei vakarėliai.

Savo prisiminimuose apie ŠIAULIUS...
vaikštinėju po bulvarą. Beje, visada tai darau, kai grįžtu į Lietuvą. Kai gyvenau Šiauliuose, dažnai savaitgalius leisdavau prie Talkšos ežero. Taip pat, rymodama ant Salduvės piliakalnio, mėgdavau pasitikti tekančią saulę.

Labai pasiilgstu ŠIAULIETIŠKŲ...
gatvių, pastatų ir geros energijos, renginių bei miesto švenčių.

Pasaulis apie ŠIAULIUS turėtų išgirsti, nes...
Šiauliai turi gilią istoriją ir yra senesnis miestas nei Vilnius. Saulės miestas galėtų būti garsinamas kaip ir Lietuvos sostinė, kuri Londone labai „matoma“.


Foto galerija:


Remiamas turinys



REDAKCIJA REKOMENDUOJA