PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 7 d. 09:02

„Litgrid“ rekonstruos 110 kV elektros perdavimo linijas Kvietiškis–Kapsai–Prienai

Prienai

Elektra. Pixabay.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


322357

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ skelbia pasirašiusi rangos darbų sutartį dėl 110 kilovoltų (kV) elektros perdavimo linijų Kvietiškis–Kapsai–Prienai rekonstrukcijos.

Pasak „Litgrid“ Strateginės infrastruktūros departamento vadovo Karolio Sabaliausko, atnaujinus linijas bus užtikrintas rezervinis ryšio kanalas svarbiam sinchronizacijos projektui, o padidintas linijų pralaidumas leis sumažinti elektros energijos nuostolius.

„Šis projektas svarbus siekiant pagerinti informacijos dalijimąsi tinkle tarp transformatorių pastočių, atnaujinus žaibosaugos trosą su šviesolaidiniu kabeliu, tai ypač svarbu užtikrinti 330 kV linijai Kruonio HAE–Bitėnai, kuri statoma ruošiantis sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais. Rekonstrukcija taip pat sustiprins sistemos patikimumą, užtikrins nepertraukiamą elektros energijos tiekimą ir perdavimą vartotojams“, – pranešime teigė „Litgrid“ atstovas.

Kaip nurodo K. Sabaliauskas, elektros perdavimo linijų rekonstrukcijos metu viešąjį pirkimą laimėjusi bendrovė „Connecto Lietuva“ senas gelžbetonines ir metalines atramas pakeis plieninėmis atramomis, taip pat atnaujins žaibosaugos trosą su šviesolaidiniu kabeliu. Pastarasis bus keičiamas apie 47 km ilgio ruože nuo Prienų transformatorių pastotės iki Kvietiškio transformatorių pastotės.

Rekonstruojamas ruožas apima Prienų rajono ir Marijampolės savivaldybes.

10,8 mln. eurų projektą planuojama įgyvendinti iki 2026 metų pabaigos.