PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 9 d. 13:10

Lietuvos žaliųjų partija paskelbė oficialų kandidatų į Seimą sąrašą

Lietuva

Ieva Budraitė. ELTA / Julius Kalinskas

EtapliusŠaltinis: ELTA


313428

Lietuvos žaliųjų partija penktadienį paskelbė kandidatų į Seimą sąrašą, kurio pirmajame penketuke rikiuojasi tik moterys. Žaliųjų pirmininkė Ieva Budraitė sąraše įrašyta pirmuoju numeriu.

Partijos lyderė teigia, kad žaliųjų bendruomenei moterų įgalinimo ir proporcingesnio atstovavimo politikoje tema yra ypač svarbi, todėl ir šį kartą prioritetas teikia būtent moterų lyderystei.

„Nors Lietuvoje moterys sudaro beveik 54 proc. gyventojų, nors žymiai daugiau jų yra įgijusių aukštąjį išsilavinimą (53 proc. moterų, 25 proc. vyrų), priimant visai valstybei aktualius sprendimus moterų yra mažuma. Šios kadencijos Seime vyrai sudarė 70 proc. Tik šešioms iš 60-ties savivaldybių vadovauja moterys“, – pranešime cituojama I. Budraitė.

Be partijos lyderės, pirmajame sąrašo penketuke taip pat išreitinguota Inga Popovaitė, Helga Marija Kauzonė, Rasmą Pažemeckaitė ir Karolina Kukliauskaitė.

Tuo metu antrajame sąrašo penketuke rikiuojasi vyrai: Svajūnas Plungė, Laurynas Okockis, Martynas Petraitis, Jurgis Valiukevičius ir Tomas Baravykas.

Žaliųjų partijos keliamų kandidatų gretose yra ir visuomenei gerų žinomų asmenų, pavyzdžiui, teisės profesorius dr. Vytautas Nekrošius, kalbininkas dr. Antanas Smetona, judėjimo „Atgaja“ steigėjas Saulius Pikšrys, viena iš Mokytojų sąjūdžio steigėjų Rūta Andriuškevičienė ir kiti.