REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 22 d. 18:16

Lietuvos URM išsikvietė Rusijos atstovą: pareikalavo pasiaiškinti dėl ketinimų pakeisti jūrines sienas

Lietuva

URM nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: ELTA


302049

Reaguojant į Rusijos ketinimus perbraižyti sienas Baltijos jūroje, į Užsienio reikalų ministeriją (URM) trečiadienį iškviestas Rusijos atstovas. Pasak ministerijos, susitikimo metu jo paprašyta pateikti paaiškinimą dėl viešai paskleistos informacijos.

URM taip pat priminė ir pabrėžė, kad Rusija laikytųsi savo tarptautinių įsipareigojimų ir savo veiksmus derintų su Jungtinių Tautų jūrų teisės konvencijos nuostatomis.

Susitikime taip pat priminti visuotinai pripažintos tarptautinės teisės principai ir normos, taip pat tarptautiniai ir dvišaliai susitarimai dėl sienų neliečiamumo.

ELTA primena, kad remdamasis Rusijos vyriausybės nutarimo projektu, leidinys „The Moscow Times“ paskelbė, jog Maskva vienašališkai nusprendė pakeisti šalies jūrų sienas su Lietuva ir Suomija.

Dokumente, kurį parengė Rusijos gynybos ministerija, nurodoma, kad Rusija ketina paskelbti dalį vandenų rytinėje Suomijos įlankos dalyje bei teritorijoje netoli Kaliningrado srities Baltijsko ir Zelenogradsko miestų savo vidiniais vandenimis.

Tuo metu pasienyje su Lietuva Rusija ketina peržiūrėti teritorijas palei Kuršių neriją, Tarano kyšulį ir Baltijos neriją.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA