PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 9 d. 14:42

Lietuvos paralimpiečius į Paryžių išlydėjęs prezidentas: jūs jau laimėjote

Lietuva

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos, Eitvydo Kinaičio nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


313445

Šalies vadovas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia penktadienį į Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes išlydėjo Lietuvos atletus.

„Tikiu, kad artėjančios Paryžiaus paralimpinės žaidynės kelia jaudulį, tačiau jūs jau laimėjote ne vieną pergalę, visų pirma – patekdami į žaidynes. Šią sėkmę pasiekėte kartu su už jūsų nugarų stovinčiais treneriais, artimaisiais, geros valios rėmėjais ir organizaciniais procesais besirūpinančiais žmonėmis“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Pasak jo, žmonių su specialiaisiais poreikiais įtrauktis, galimybių plėtra šalyje nebūtų įmanoma be nusistovėjusių normų ir pasaulėžiūros transformacijų, kurias skatina paralimpinis judėjimas, sportininkai, jų palaikytojai.

Prezidentas paralimpinės komandos kapitonui Donatui Dundziui įteikė Lietuvos trispalvę, visai komandai palinkėjo prasmingų pergalių, toliau būti vėliavnešiais ne tik sporto arenoje, bet ir kasdieniame gyvenime.

Išlydėtuvėse taip pat dalyvavo Lietuvos paralimpinio komiteto vadovas Mindaugas Bilius.

Į žaidynes iš viso vyksta devyni Lietuvos sportininkai: šaulė Raimeda Bučinskytė, plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė, disko metikė Oksana Dobrovolskaja, lengvaatlečiai Andrius Skuja, Aušra Garunkšnytė, Donatas Dundzys ir Eivydė Vainauskaitė, plaukikas Edgaras Matakas ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis.

Paryžiaus vasaros paralimpinės vyks rugpjūčio 28–rugsėjo 8 dienomis.