PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 9 d. 22:15

Lietuvos olimpinė viltis: kone sutriuškinusi Kinijos šturmą Bgirl Nicka pateko į finalą, kausis dėl aukso

Lietuva

Dominika Banevič / Kipras Štreimikis

Alfa.ltŠaltinis: ALFA.LT


313493

Olimpinėse žaidynėse debiutavusi Lietuvos breikerė Dominika Banevič – Bgirl Nicka atrankinėse grupės kovose įveikė JAV, Prancūzijos ir Australijos atstoves bei tapo grupės lydere, o ketvirtfinalyje be vargo susitvarkė su breikere iš Kinijos.

Ketvirtfinalyje Bgirl Nicka susitiko su 31 metų Kinijos atstove Bgirl Ying Zi, kurią įveikė kone sausu rezultatu – laimėjo visus tris raundus, surinko 26 balus iš 27 galimų.

Tris raundus trukusią kovą pradėjo kinė, tačiau lietuvė iškart pradėjo dominuoti, o ypač gerai pasirodė antrojo raundo metu. Tuo tarpu keliolika metų vyresnei Ying Zi antrajame raunde jau ėmė trūkti jėgų, o trečiajame raunde buvo aiškiai matyti, kad jaunesnė lietuvė turi daugiau jėgų, nei varžovė.

Į ketvirfinalį Bgirl Nicka pateko tapusi B grupės lydere – po trijų kovų lietuvė turėjo penkis iškovotus raundus iš šešių ir 42 balus, skirtus teisėjų.

Pusfinalyje D. Banevič laukė dar viena, pajėgesnė Kinijos atstovė – 18-metė Bgirl 671. Pastaroji breikerė jau buvo kartą laimėjusi prieš lietuvę, be to, taip pat turi jaunatviškos ištvermės.

Kova prasidėjo nuo to, kad kinė pavogė iš D. Banevič pradžią (lietuvė bandė pradėti šokti, tačiau priešininkė užkirto jai kelią). Bet pastarasis žingsnis, rodos, atsisuko prieš pačią Bgirl 671 – kelis kartus suklupusi ji pralaimėjo pirmąjį raundą.

Po įtemptos kovos paaiškėjo, kad užtikrintai pasirodžiusi D. Banevič įveikė kinę rezultatu 2:1, gavo 18 balų iš 27 galimų ir dėl aukso kovos su itin pajėgia breikere iš Japonijos, 25 metų Bgirl Ami.