PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Liepos 9 d. 09:58

Lietuvos metalo laužo įmonė „Kuusamet“ Latvijoje kaltinama neteisėta konkurencija: siūloma pradėti tyrimą

Lietuva

Metalo laužas. Pixabay.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


308436

Lietuvos metalo laužo didmeninės prekybos bendrovę „Kuusamet“ Latvijos asociacija kaltina neteisėta konkurencija ir valstybines institucijas ragina pradėti tyrimą, skelbia portalas „Verslo žinios“.

Kaip nurodoma antradienį portalo išplatintoje publikacijoje, Baltijos metalo laužo perdirbėjų asociacijos patarėjas Jochenas Kleinas latvių leidiniui „Dienas bizness“ teigė, kad įmonei „Kuusamet“ priklausanti Latvijos bendrovė „Refonda“ siūlo gerokai aukštesnes juodojo metalo laužo supirkimo kainas. Anot jo, dėl to įmonė patiria nuostolių – juos dengia pagrindinė akcininkė.

Visgi tų pačių akcininkų kaip ir „Kuusamet“ valdomos kitos metalo laužo supirkimo įmonės „Metruna“ verslo konsultantas Ramūnas Budrys „Verslo žinioms“ nurodė, kad „Refonda“ Latvijoje dirba pelningai.

Pasak R. Budrio, Lietuvos kapitalo bendrovės darbas yra efektyvesnis ir turi mažesnius kaštus, o Latvijos asociacija savo ruožtu yra pernelyg šališka atstovaudama vieno didžiausių metalo laužo eksportuotojų Latvijoje interesams.

Kaip pažymėjo portalas, bendrovėms „Kuusamet“ ir „Metruna“ Lietuvoje priklauso 28 metalo laužo supirkimo aikštelės, Estijoje – 8, o Latvijoje – 1.

„Latvijoje grupė su viena metalo laužo supirkimo aikštele turi labai nežymią rinkos dalį, kad galėtų daryti jai įtaką. Nesąžininga konkurencija nėra „Metrunos“ vykdomo verslo dalis. Nemanome, kad yra pagrindo pradėti tyrimą“, – „Verslo žinioms“ sakė „Metruna“ verslo konsultantas.

Kaip pranešė portalas, pernai „Metruna“ pajamos išaugo 5,7 proc. ir viršijo 209 mln. eurų, grynojo pelno uždirbta 3,97 mln. eurų – panašiai, kaip ir 2022 metais.