PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 31 d. 12:47

Lietuvos ginklų kontrolės inspektoriai vertins karinę veiklą Airijoje

Lietuva

Alfa.lt nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


312141

Lietuvos ginklų kontrolės inspektoriai kartu su Estijos atstovais Airijoje atliks pasirinkto rajono inspekciją.

Kaip nurodo Krašto apsaugos ministerija, inspektorių grupė domėsis Airijos karine veikla šalies šiaurės rytiniame regione ir, įvertinę inspekcijos metu gautą informaciją, parengs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą.

Inspekcija bus atliekama vadovaujantis Vienos dokumento nuostatomis – ginklų kontrolės inspektoriai turės galimybę gauti informaciją apie inspekcijos rajone dislokuotuose daliniuose tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus, jų skaičių.

Lankydamiesi poligonuose ir mokymo laukuose inspektoriai galės susipažinti su karinių vienetų vykdoma veikla bei apžiūrėti pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų pavyzdžius.

2011 m. ESBO parengtas Vienos dokumentas įpareigoja šiai organizacijai priklausančias valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.